Εξαιρετικά αποτελέσματα για την οινοποιία ΣΕΜΕΛΗ

Εξαιρετικά αποτελέσματα για την οινοποιία ΣΕΜΕΛΗ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κατά 50% παρουσίασε το 2006 ο κύκλος εργασιών της οινοποιίας ΣΕΜΕΛΗ Α.Ε. η οποία είναι η πρώτη στην Ελλάδα που υιοθέτησε το μοντέλο δημιουργίας εγκαταστάσεων για τη διαμονή των επισκεπτών σε οινοποιείο. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας έφθασε σε 2,59 εκατ. ευρώ ενώ αύξηση κατά 31% παρουσίασε πέρυσι σε σχέση με το 2005 και ο αριθμός των φιαλών φθάνοντας σε 560.000 φιάλες Η οινοποιία ΣΕΜΕΛΗ Α.Ε. διαθέτει δύο οινοποιεία στο Κούτσι Νεμέας και στη Σταμάτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοντέλο λειτουργίας χώρων φιλοξενίας σε οινοποιεία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Γαλλία. Η ΣΕΜΕΛΗ Α.Ε. έχει θέσει σε πλήρη λειτουργία συγκρότημα ξενώνων με χώρους υποδοχής και εστιατόριο, στο οινοποιείο της στο Κούτσι Νεμέας.

Φέτος, για πρώτη χρονιά θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο το νέο κρασί της, το Domaine Helios Grande Reserve 2003 τo οποίο έχει μείνει για παλαίωση 2 χρόνια σε βαρέλι και 2 χρόνια σε φιάλη, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Επίσης, στα μέσα Ιουνίου θα κυκλοφορήσει το «Απόσταγμα της Σεμέλης» ένα εντελώς νέο προϊόν της εταιρείας, που έχει προέλθει από την απόσταξη τριών εκλεκτών ποικιλιών, έχει δε παλαιωθεί επί 1 χρόνο σε καινούργια γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή