Εξαγόρασε τη Διακίνησις A.E. έναντι 44 εκατ. ευρώ η Ελγέκα

Εξαγόρασε τη Διακίνησις A.E. έναντι 44 εκατ. ευρώ η Ελγέκα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξαγορά της εταιρείας Διακίνησις A.E., έναντι του ποσού των 44 εκατ. ευρώ προχώρησε η Ελγέκα μέσω της θυγατρικής της Logistics Service Hellas A.E. (LSH A.E.). Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής και τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων, οι δύο εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών αποθήκευσης και διανομής (third party logistics), θα προχωρήσουν σε συγχώνευση.

Η Διακίνησις A.E. ιδρύθηκε το 1997 και έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη εταιρεία του τομέα της. Το πελατολόγιό της αποτελείται από πολυεθνικούς ομίλους και το εύρος των προϊόντων που διαχειρίζεται περιλαμβάνει τρόφιμα, ζαχαρώδη, οικιακές συσκευές, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη, είδη καθαρισμού, είδη προσωπικής υγιεινής, καλλυντικά, παιχνίδια, ένδυση, χαρτικά και πλαστικά προϊόντα. O κύκλος εργασιών της για το 2006 ανήλθε σε 36,1 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων, τόκων κι αποσβέσεων σε 4,5 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων σε 3 εκατ. ευρώ. O μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του κύκλου εργασιών της την τελευταία τριετία ανήλθε σε 15,3%. Επίσης η εταιρεία διαθέτει ακίνητη περιουσία που ανέρχεται σε 25 εκατ. Από την άλλη πλευρά, η LSH A.E. δραστηριοποιείται στον χώρο παροχής υπηρεσιών third party logistics από το 1997. O κύκλος εργασιών της ανέρχεται σε 4,6 εκατ., τα κέρδη προ φόρων τόκων κι αποσβέσεων σε 0,8 εκατ. και τα κέρδη προ φόρων σε 0,45 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή