Η Προοδευτική επιχειρεί «φυγή προς τα εμπρός» σε όλα τα μέτωπα

Η Προοδευτική επιχειρεί «φυγή προς τα εμπρός» σε όλα τα μέτωπα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η είσοδος σε νέους τομείς και η ολοκλήρωση των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή αποτελούν δύο από τις βασικές πτυχές της προσπάθειας βελτίωσης των οικονομικών μεγεθών της κατασκευαστικής εταιρείας Προοδευτική ΑΤΕ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Κων. Κούτλας.

Η ενέργεια και συγκεκριμένα η δραστηριότητα των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων είναι ο ένας εκ των νέων τομέων, όπου φιλοδοξεί να δραστηριοποιηθεί η εταιρεία. Παράλληλα, αναμένεται να τοποθετηθεί και στην πολλά υποσχόμενη αγορά των ΧΥΤΑ και της διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ δρομολογείται και η είσοδος στην ναυτιλία. Η πιθανότητα εισόδου στρατηγικού επενδυτή εξακολουθεί να υφίσταται κι εφόσον επιτευχθεί συμφωνία (συζητήσεις φέρονται να διεξάγονται τόσο με ελληνικούς, όσο και με διεθνείς ομίλους), η είσοδός του θα γίνει μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Πρόσφατα, η διοίκηση αποφάσισε και προχώρησε σε προσφυγή στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. ενάντια στη σύμβαση που υπεγράφη για το συγχρηματοδοτούμενο έργο του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, που ανατέθηκε στην κοινοπραξία Hellenic Auto-pistas, μέλη της οποίας είναι οι εταιρείες Cintra, Dragados, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ. Στόχος της Προοδευτικής είναι να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της, καθώς διεκδικεί υπεργολαβίες από τα έργα που έχουν υπογραφεί, ποντάροντας και στην τεχνογνωσία που διαθέτει στα οδικά έργα.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση της εταιρείας προτίθεται να καταθέσει και άλλες προσφυγές και για άλλα σχετικά έργα που ανατέθηκαν, καθώς όπως δήλωσε ο κ. Κούτλας, «άλλα προέβλεπαν οι διακηρύξεις, άλλα έγιναν κατά την προσφορά και άλλα κατά τις συμβάσεις που υπεγράφησαν».

Αναφορικά με την πρόσφατη ανταλλαγή εξωδίκων με την ΑΕΓΕΚ, ο κ. Κούτλας τόνισε ότι εφόσον δεν διευθετηθεί το πρόβλημα που αφορά την μη είσπραξη ποσού της τάξεως των 2,1 εκατ. ευρώ από την εκτέλεση εργασιών υπεργολαβίας σε έργο της ΑΕΓΕΚ, η εταιρεία θα κινηθεί δικαστικά εναντίον της Τράπεζας Πειραιώς με την κατηγορία της κατάχρησης δικαιώματος. Θυμίζουμε ότι η τελευταία λειτουργώντας ως πιστωτής της ΑΕΓΕΚ, πρότεινε στη διοίκηση της Προοδευτικής τη δέσμευση περίπου 500.000 ευρώ από τα 800.000 ευρώ που οφείλει η εταιρεία, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή