EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχίζει η υποβολή του σημειώματος περαίωσης ΦΠΑ

Από σήμερα και μέχρι τις 18 Ιουνίου θα πρέπει να υποβάλουν στις εφορίες το ειδικό σημείωμα περαίωσης ΦΠΑ όσοι ακολούθησαν τη διαδικασία του αυτοελέγχου. Το μέτρο αυτό αφορά τους επιτηδευματίες που αυτοελέγχθηκαν -μέσω του εντύπου Ε3- και έχουν ήδη περαιώσει το εισόδημα της περσινής χρήσης με την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης. Προκειμένου όμως να τακτοποιήσουν και τις εκκρεμότητες του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, θα πρέπει ανάλογα με το ΑΦΜ να υποβάλουν μέχρι τις 18 Ιουνίου το ειδικό σημείωμα περαίωσης. Εφόσον προκύψει επιπλέον φόρος, η πρώτη δόση καταβάλλεται ταυτόχρονα με την υποβολή του σημειώματος, ενώ στην περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής καταβάλλονται ταυτόχρονα όλες οι δόσεις.

Διανομή μερίσματος Cosmote

Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,73 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο κατά 12,3% σε σχέση με πέρυσι, ενέκρινε η 10η τακτική Γ.Σ. των μετόχων της Cosmote. Το μέρισμα αντιστοιχεί σε 244,4 εκατ. ευρώ και δικαίωμα λήψης του μερίσματος έχουν οι εγγεγραμμένοι μέχρι και τις 11 Ιουνίου 2007 μέτοχοι, ενώ από 12 Ιουνίου 2007, η μετοχή θα διαπραγματεύεται στο Χ.Α. χωρίς δικαίωμα στο μέρισμα για τη χρήση 2006. Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται από τις 20 Ιουνίου 2007, μέσω της τράπεζας EFG Εurobank.

Και για καλλιτεχνικά το 11888

Για δεύτερη φορά φέτος, το 11888 -Πληροφορίες Τηλεφωνικού Καταλόγου ΟΤΕ- προσφέρει και πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, με ένα τηλεφώνημα στο 11888, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί για την καλλιτεχνική παράσταση που τον ενδιαφέρει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Επιπλέον, παρέχονται και πληροφορίες σχετικά με την ίδια την παράσταση, όπως π.χ. για τους βασικούς συντελεστές, τις τιμές και τα τηλέφωνα κράτησης εισιτηρίων. Τέλος, σύμφωνα με τον ΟΤΕ, το 11888 εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες πληροφορίες, ώστε να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς τους πελάτες του.

ΕΛΒΕ: 0,07 ευρώ ανά μετοχή

Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΛΒΕ για τη χρήση 2006. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δικαιούχοι του ανωτέρω μερίσματος είναι όσοι είναι κάτοχοι μετοχών της εταιρείας μετά το πέρας της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 25ης Ιουνίου 2007. Συνεπώς από την 26η Ιουνίου 2007, ημέρα Τρίτη, η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας θα γίνεται χωρίς το δικαίωμα πληρωμής μερίσματος χρήσης 2006. Η πληρωμή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2007 έως και την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008.

Αύξηση κεφαλαίου από ΑΓΕΤ

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 32.698.045,22 ευρώ προχωράει η ΑΓΕΤ Ηρακλής, υλοποιώντας απόφαση της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας κατά το 2006. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 1,54 ευρώ σε 2 ευρώ ανά μετοχή. Με την ολοκλήρωση της αύξησης το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται στο ποσό των 141.165.414 ευρώ, αποτελούμενο από 71.082.707 ονομαστικές μετοχές, αξίας 2 ευρώ. Οι μετοχές της εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με τη νέα ονομαστική αξία από τις 13 Ιουνίου.

Προσφορά οι ιατρικές εξετάσεις

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις θα μπορούν να κάνουν οι επιβάτες της ακτοπλοϊκής εταιρείας «Nel Lines» οι οποίοι θα ταξιδέψουν από τις 15 έως και τις 18 Ιουνίου με το πλοίο «Θεόφιλος» από Πειραιά για Χίο και Μυτιλήνη. Το «Θεόφιλος» θα είναι «εξοπλισμένο» με 16 γιατρούς, διαφορετικών ειδικοτήτων, όπως παθολόγο, γυναικολόγο, ΩΡΛ, πνευμονολόγο, χειρουργό, ψυχολόγο κ.ά.

Αυξάνουν τα επιτόκια

Σε αύξηση των επιτοκίων τους προχωρούν από αύριο Τετάρτη η Millennium Bank και η Ελληνική Τράπεζα, ακολουθώντας την αύξηση του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. H Millennium Bank αυξάνει στο 8,50% το βασικό επιτόκιο χρηματοδοτήσεων προς επιχειρήσεις, ενώ κατά 0,25 μονάδες αναπροσαρμόζονται όλα τα επιτόκια των στεγαστικών, των καταναλωτικών – προσωπικών δανείων, των ανακυκλούμενων πιστώσεων ιδιωτών, καθώς και τα επιτόκια αγορών και ανάληψης μετρητών των πιστωτικών καρτών. Η Millennium διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια συγκέντρωσης οφειλών σε πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια, ενώ σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις αναπροσαρμόζει το επιτόκιο του λογαριασμού ταμιευτηρίου «Ευρωπαϊκός Αποταμιευτικός», που είναι συνδεδεμένος με το επιτόκιο της ΕΚΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή