Εθνική υπόθεση οι μεταρρυθμίσεις

Εθνική υπόθεση οι μεταρρυθμίσεις

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κορυφή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης βρίσκονται η συνέχιση και η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων για την περαιτέρω βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Οπως επισήμανε χθες ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην εκδήλωση απονομής των βραβείων του EBEA, οι μεταρρυθμίσεις -τις οποίες χαρακτήρισε «εθνική υπόθεση»-είναι μια εξελικτική διαδικασία που προχωρά μακριά από «αγκυλώσεις και ιδεολογήματα» με «τη στήριξη της κοινωνικής συμμαχίας των αλλαγών». O πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τα τελευταία τρία χρόνια, σημειώνοντας πως «η Ελλάδα γίνεται σταδιακά πιο ανταγωνιστική, πιο ελκυστική, πιο εξωστρεφής». Χαρακτήρισε σημαντική εθνική επιτυχία το γεγονός ότι «η χώρα εξήλθε την περασμένη εβδομάδα από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος», κάνοντας λόγο για αποκατάσταση της αξιοπιστίας της οικονομίας και ενίσχυσης του κύρους της χώρας. O κ. Καραμανλής συνεχάρη τις επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν, επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση επιδιώκει σταθερά τον γόνιμο διάλογο με όλους τους επαγγελματικούς φορείς και όλους τους κοινωνικούς εταίρους.

Πρόσκληση στους επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν το ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον και την πρόοδο της οικονομίας για να ενισχύσουν τη δραστηριότητά τους απηύθυνε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση. Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι η Ελλάδα παίζει καθοριστικό ρόλο στις οικονομικές εξελίξεις στη νοτιοανατολική Ευρώπη. «Σε αυτές τις συνθήκες οι ελληνικές επιχειρήσεις καλούνται να κάνουν ένα μεγάλο άλμα. Η κυβερνητική πολιτική τους παρέχει τις προϋποθέσεις για να το κάνουν. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις και να δοκιμαστούν νέες ιδέες. Νέες ιδέες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγάλες επιχειρηματικές επιτυχίες», είπε ο υπουργός Οικονομίας.

«Οι ελληνικές επιχειρήσεις δείχνουν ότι θέλουν και μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο κάθε νέα δυνατότητα που προκύπτει από τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της οικονομίας». Τούτο επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του EBEA κ. Κων/νος Μίχαλος, σημειώνοντας πως δεν είναι τυχαίο που ήδη οι ελληνικές επενδύσεις στη νοτιοανατολική Ευρώπη υπερβαίνουν τα 12 δισ. ευρώ. «Στις χώρες αυτές βρίσκονται περισσότερες από 3.500 εταιρείες και 1.600 τραπεζικά καταστήματα», πρόσθεσε. O κ. Μίχαλος επισήμανε ωστόσο την ανάγκη άμεσων και οριστικών αποφάσεων σε μια σειρά από σημαντικούς τομείς, όπως στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, στο άνοιγμα των κλειστών αγορών και των κλειστών επαγγελμάτων, στην αξιοποίηση της στρατηγικής θέσης των λιμένων, την πάταξη της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος του EBEA, ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου και νυν υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Παπαθανασίου.

Επιχειρηματίες και βιομηχανίες που βραβεύτηκαν από το ΕΒΕΑ

Για δωδέκατη συνεχή χρονιά, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο βράβευσε μια ομάδα επιχειρηματιών και επιχειρήσεων που κατά το 2006 επέδειξαν αξιόλογη επιχειρηματική δραστηριότητα. H πρώτη απονομή των βραβείων EBEA πραγματοποιήθηκε το 1980 και αφορούσε τη βράβευση επιχειρήσεων με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα. Επειτα από διακοπή δέκα ετών, επανήλθαν το 1995 αναβαθμισμένα, περιλαμβάνοντας και άλλες δραστηριότητες. H τελετή απονομής των Business Awards 2007 έγινε χθες σε ειδική εκδήλωση παρουσία του πρωθυπουργού κ. K. Καραμανλή. Τα βραβεία απένειμε ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης.

– Το βραβείο Εξαγωγικής Δραστηριότητας απενεμήθη στη Landis+Gyr A.E., η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα μέτρησης ηλεκτρικής ενέργειας και εξάγει τα προϊόντα της σε 65 χώρες.

– Το βραβείο για το Σύστημα Διοίκησης Ολικής Ποιότητας απέσπασε η Καρατζή A.E., η οποία παράγει προϊόντα για τη συσκευασία οπωρολαχανικών.

– Το βραβείο Επωνύμου Προϊόντος απενεμήθη στην 3 Αλφα – Αφοί Καραγεωργίου, η οποία εδω και 40 χρόνια δραστηριοποιείται στην τυποποίηση οσπρίων και ρυζιού.

– Το βραβείο Διεθνούς Δραστηριότητας απέσπασε η Drago Boats A.E., η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των πολυεστερικών σκαφών αναψυχής.

– Το βραβείο Ευαισθησίας σε Θέματα Περιβάλλοντος απέσπασε η Toyota Hellas.

– Το βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης απενεμήθη στον ΟΠΑΠ για την προσφορά του.

– Το βραβείο Αύξησης της Απασχόλησης απέσπασε η Bic Βιολέξ, η οποία απασχολεί 1.000 εργαζομένους.

– Το βραβειο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης απενεμήθη στη Siemens Ελλάδος.

– Το βραβείο Ηλεκτρονικoύ Επιχειρείν απέσπασε η Multimedia A.E.

– Με το βραβείο Νέου Επιχειρηματία τιμήθηκε ο κ. Ιωάννης Σαββάκης, ο οποίος το 1994 ίδρυσε την εταιρεία Επένδυση A.E.

– Το βραβείο Επιχείρηση και Παράδοση απέσπασαν οι Κυλινδρόμυλοι K. Σαραντόπουλος A.E.

– Το βραβείο Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματια, ο κ. Γεώργιος Ακρίδας. H Αφοί Ακρίδα ιδρύθηκε το 1953.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή