Μέρισμα 0,25 ευρώ από τη Σιδενόρ

Μέρισμα 0,25 ευρώ από τη Σιδενόρ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθαρό μέρισμα 0,25 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει για την παρελθούσα οικονομική χρήση η Σιδενόρ. Αυτό αποφάσισε η χθεσινή ετήσια συνέλευση των μετόχων, ενώ η πληρωμή του μερίσματος θα γίνει από τις 5 Ιουλίου 2007.

Στη διάρκεια παρουσίασης της εταιρείας, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποιεί η θυγατρική του Ομίλου Βιοχάλκο την τελευταία δεκαετία, καθώς οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 400 εκατ. ευρώ. Βασικοί άξονες ανάπτυξης της Σιδενόρ είναι η περαιτέρω ισχυροποίηση της θέσης του ομίλου στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, μέσω της κάλυψης της αυξημένης ζήτησης για τα προϊόντα του ομίλου, της αναβαθμισμένης παρουσίας των ευρέων προϊόντων της θυγατρικής Stomana Industry στη Βουλγαρία, της αυξημένης συνεισφοράς από τη δραστική ανάκαμψη της θυγατρικής Σωληνουργεία Κορίνθου μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αναδιάρθρωσης και εξυγίανσής της, καθώς επίσης και της μείωσης του λειτουργικού κόστους του ομίλου.

Τέλος, η διοίκηση τόνισε ότι παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδιασμού, κύριος στόχος του οποίου είναι η ενίσχυση της παραγωγικής και της εμπορικής παρουσίας του ομίλου στις ραγδαία αναπτυσσόμενες αγορές των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Να σημειωθεί ότι λόγω έλλειψης απαρτίας δεν ελήφθη απόφαση για την έκδοση ομολογιακού δανείου.

Χθες, πραγματοποιήθηκε και η ετήσια συνέλευση των μετόχων των Σωληνουργείων Κορίνθου, όπου αποφασίσθηκε η έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου μέχρι του ποσού των πενήντα εκατομμυρίων ευρώ για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου δανεισμού. Η εισηγμένη δεν θα διανείμει μέρισμα για την παρελθούσα οικονομική χρήση.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι τους επόμενους μήνες ξεκινά την παραγωγική του δραστηριότητα το εργοστάσιο των Σωληνουργείων Κορίνθου στη Ρωσία, όπου η θυγατρική του Ομίλου Βιοχάλκο συμμετέχει μέσω κοινοπρακτικού σχήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή