EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

4' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Piraeus Bank Bulgaria εξαγόρασε τη leasing Dirent Βulgaria

Συμφωνία εξαγοράς του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας υπηρεσιών leasing Dirent Bulgaria, υπέγραψε η Piraeus Bank Bulgaria, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στον τομέα της χρηματοδοτικής μίσθωσης προϊόντων και υπηρεσιών και στην ενίσχυση της θέσης στη βουλγαρική αγορά του operating leasing. H Dirent Bulgaria SA, η οποία ειδικεύεται στο operating leasing, διαθέτει ενεργητικό 5 εκατ. ευρώ και εξυπηρετεί 120 πελάτες. Η Piraeus Bank Bulgaria παρέχει υπηρεσίες leasing μέσω δύο εταιρειών, των Piraeus Leasing Bulgaria και Piraeus Auto Leasing Bulgaria.

Vivartia: επιστροφή κεφαλαίου

Από την Τρίτη 3 Ιουλίου αρχίζει η καταβολή του 1,25 ευρώ ανά μετοχή της επιστροφής κεφαλαίου προς τους μετόχους της Vivartia, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης που είχε ληφθεί κατά την τακτική γενική συνέλευση στις 9 Μαΐου. Δικαιούχοι της ως άνω επιστροφής κεφαλαίου είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρείας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της Παρασκευής 22/06/2007. Ημέρα αποκοπής του δικαιώματος ορίστηκε η Δευτέρα 25/06/2007. Κατά συνέπεια, από την ημέρα αυτή οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα επιστροφής κεφαλαίου. Εν τω μεταξύ η Vivartia γνωστοποίησε χθες πως η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού της Βουλγαρίας ενέκρινε την εξαγορά της United Milk Company AD (UMC) από το BSF Fund που συμβουλεύει η Global Finance και την Doverie Capital. Η ολοκλήρωση της εξαγοράς του 99,99% της συναλλαγής θα πραγματοποιηθεί εντός των επομένων ημερών.

Η Ακτωρ στο Κατάρ

Ενα από τα πλέον σημαντικά έργα στο εξωτερικό ανέλαβε η Ακτωρ, σε κοινοπραξία με την εταιρεία Al Darwish Engineering. Το σχήμα ανακηρύχθηκε προσωρινός μειοδότης για τη μελέτη και κατασκευή του Υποστέγου Συντήρησης Αεροσκαφών στο νέο αεροδρόμιο της Ντόχα, πρωτεύουσας του Κατάρ. Η κοινοπραξία, της οποίας ηγήθηκε η Ακτωρ και όπου μεταξύ άλλων συμμετείχαν η ιταλική Cimolai και η κυπριακή Cybarco του Ομίλου Λανίτη, κατέθεσε προσφορά ύψους 670 εκατ. δολαρίων (περίπου 502 εκατ. ευρώ). Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός διετίας από την υπογραφή της σύμβασης.

«Πράσινο φως» στη Μarfin

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε χθες την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Marfin Investment Group, συνολικού ύψους 5,19 δισ. ευρώ, με τη καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων μετοχών σε αναλογία 14 νέες μετοχές για κάθε 1 παλαιά μετοχή με τιμή διάθεσης 6,7 ευρώ ανά μετοχή. Επίσης η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το συμπλήρωμα του ενημερωτικού δελτίου της «ΑΕΓΕΚ Α.Ε.» σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 3401/2005, ενώ επέβαλε πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ και 30.000 ευρώ αντίστοιχα στις χρηματιστηριακές «Σάρρος» και «Βορειοελλαδική» για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας. Τέλος η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απαγόρευσε τη λειτουργία της εταιρείας «Νεύσις ΑΕΛΔΕ» κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 42 παρ. 1 και 2 του ν. 3371/2005.

Αύξηση ποσοστού της J&P Αβαξ

Σε 50,6% αύξησε το ποσοστό της στην Αθηνά ΑΤΕ η J&P Αβαξ, καθώς με βάση και σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία απέκτησε επιπλέον 1.591.343 μετοχές της Αθηνά (αφορά το 3,2% του μετοχικού της κεφαλαίου) έναντι 1,67 ευρώ ανά μετοχή, με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται στα 2.657.542,81 ευρώ. Ετσι, το ποσοστό που ελέγχει πλέον η J&P Αβαξ στην εταιρεία ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο από το 47,37%, έπειτα από την εξαγορά στις αρχές της εβδομάδας. Εντός των προσεχών ημερών θα ακολουθήσει και η εκ του νόμου προβλεπόμενη δημόσια προσφορά για το σύνολο των μετοχών της Αθηνά ΑΤΕ. Οι εν λόγω μετοχές αφορούσαν το ποσοστό που ήλεγχε ο κ. Παύλος Λεκκάκης, ο οποίος αποχώρησε πλέον από το μετοχικό κεφάλαιο της Αθηνά. Παράλληλα, όμως, αλλαγές σημειώθηκαν και στο μετοχικό κεφάλαιο της J&P Αβαξ, καθώς συνολικά 4 εκατ. μετοχές μεταβιβάστηκαν σε Ελληνες και ξένους θεσμικούς επενδυτές με εννιά πακέτα σε τιμή 8 ευρώ ανά μετοχή. Η μεταβίβαση αφορά το 5,46% του μετοχικού κεφαλαίου της J&P Αβαξ.

Δέκα χρόνια ελληνικό SΡΑ

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από τη λειτουργία του πρώτου κέντρου θαλασσοθεραπείας-SΡΑ στην Ελλάδα και σήμερα λειτουργούν περισσότερες από 50 επιχειρήσεις με αυτήν τη δραστηριότητα, εντάσσοντας την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή των προορισμών Θαλασσοθεραπείας & Spa. Με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων πραγματοποιήθηκε σχετική εκδήλωση στο πρώτο κέντρο θαλασσοθεραπείας World’s Leading Thalasso & Spa Resort 2006, Royal Mare Village, ιδιοκτησίας της ξενοδοχειακής αλυσίδας Aldemar στη Χερσόνησο της Κρήτης.

Για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Το CSE υποστήριξε και συμμετείχε στο «Forum για την Αειφόρο Ανάπτυξη» (Sustainable Development Forum) που διοργανώθηκε από το British Quality Foundation την 5η Ιουνίου, στο Λονδίνο. Ο κ. Νίκος Αυλώνας, διευθύνων σύμβουλος του CSE, μαζί με τον John Swannick CSR Manager της Lloyds TSB, της μεγαλύτερης βρετανικής τράπεζας, ήταν μεταξύ των κεντρικών ομιλητών, όπου και παρουσίασαν το πώς εφαρμόστηκε η μεθοδολογία του CSE για την ΕΚΕ στην εταιρική πολιτική και στρατηγική της Lloyds TSB. Επιπλέον, με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στις 7 Ιουνίου το σεμινάριο του CSE: «ΕΚΕ και Περιβάλλον» με εισηγητές τον κ. Νίκο Αυλώνα, διευθύνοντα σύμβουλο του CSE και κ. Χάρη Παπαγεωργίου, ειδικό σε θέματα περιβάλλοντος και ΕΚΕ. Στο σεμινάριο συμμετείχαν στελέχη από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εταιρείες στην Ελλάδα, όπως ΟΠΑΠ, JetOil, ΑΓΕΤ Ηρακλής, Vivartia, Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και ΕΥΔΑΠ. Η θεματολογία του σεμιναρίου περιελάμβανε τις προκλήσεις και ευκαιρίες από την εφαρμογή δράσεων ΕΚΕ, καθώς και πρακτικά παραδείγματα σχετικά με τον ρόλο των επιχειρήσεων στην προστασία του περιβάλλοντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή