H Pizza Fan φτάνει ακόμη και στην Κίνα

H Pizza Fan φτάνει ακόμη και στην Κίνα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις δυνατότητες ανάπτυξής της εκτός των ορίων της ελληνικής αγοράς -ακόμη και στην Κίνα- εξετάζει η εταιρεία Pizza Fan, η οποία από το 1995 δραστηριοποιείται στην αγορά της πίτσας delivery έχοντας πελατολόγιο 650.000 ατόμων. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κ. Κώστα Αντάρα, η Pizza Fan επεξεργάζεται πλάνα επέκτασης στο εξωτερικό «έπειτα από προτάσεις που δέχεται από χώρες των Βαλκανίων και την Κύπρο, ενώ σε προχωρημένο στάδιο έρευνας αγοράς βρίσκεται η διερεύνηση ανοίγματος δικτύου στην Κίνα». «Η Κίνα αποτελεί κομβικό σημείο για την ανάπτυξη της εταιρείας την τρέχουσα περίοδο, με αφορμή την προσέγγιση της Pizza Fan από Κινέζους επιχειρηματίες», αναφέρει ο διεύθυνων σύμβουλος κ. Κώστας Αντάρας, συμπληρώνοντας πως «οι προοπτικές ανάπτυξης σε μια χώρα όπως η Κίνα είναι τεράστιες, εφόσον βέβαια συντρέξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις με τους εκεί ενδιαφερόμενους συνεργάτες».

Σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά, η εταιρεία ολοκληρώνει σχέδιο επέκτασης κατ’ αρχάς στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου ο αριθμός των καταστημάτων της φθάνει τα 39 σημεία. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες ανάπτυξης και σε άλλες περιοχές στη Ρόδο, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, τον Εύοσμο, την Καλαμάτα και τον Βόλο, ανεβάζοντας τον αριθμό των καταστημάτων του δικτύου της στα 45 σημεία.

Εκτός των ανεξάρτητων καταστημάτων που δημιουργεί εδώ και δύο χρόνια η εταιρεία αποφάσισε να εισέλθει και στις λεγόμενες «κλειστές αγορές». Μέχρι σήμερα λειτουργεί δύο σημεία, το ένα εντός του The Mall Athens στο Village Φαλήρου και πολύ πρόσφατα στο Kosmopolis επί της Λεωφόρου Κηφισίας. Στόχος της, όπως αναφέρει ο κ. Αντάρας, είναι η συνεχής ανάπτυξη και βελτιστοποίηση των μεγεθών της, φιλοδοξώντας να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην εγχώρια αγορά και δη στην κατηγορία της pizza που είναι το βασικό προϊόν της. Στην οικονομική χρήση του 2006, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 15 εκατ. ευρώ, ενώ για φέτος προβλέπει ότι θα ενισχυθεί κατά 40% περίπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή