Σε θετική ρότα ξανά με οδηγό τα blue chips

Σε θετική ρότα ξανά με οδηγό τα blue chips

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης ήταν οι σηματωροί στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, για την επανάκαμψη της αγοράς, μετά τις πτωτικές συνεδριάσεις της περασμένης Τρίτης και Τετάρτης.

Η Σοφοκλέους ήταν απόλυτα συντονισμένη με το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές παρέμειναν διστακτικοί μετά τη νέα άνοδο των ευρωπαϊκών επιτοκίων. Ωστόσο, τα αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας είχαν ως αποτέλεσμα από τη συνεδρίαση της Πέμπτης να εκδηλωθούν αγοραστικές κινήσεις στη Wall Street που μεταφέρθηκαν και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στην εγχώρια επιχειρηματική σκηνή, πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε, μεγάλος αριθμός γενικών συνελεύσεων, αφού μέχρι το τέλος του μήνα υποχρεούνται οι 307 εισηγμένες να συγκαλέσουν τις ετήσιες γενικές συνελεύσεις.

Καθαρό μέρισμα 0,25 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει για τη παρελθούσα οικονομική χρήση η Σιδενόρ. Αυτό αποφάσισε η ετήσια συνέλευση των μετόχων, ενώ η πληρωμή του μερίσματος θα γίνει από τις 5 Ιουλίου 2007.

Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,08 ευρώ ενέκρινε η τακτική γενική συνέλευση της Attica Συμμετοχών. Η καταβολή του μερίσματος θα αρχίσει τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2007 μέσω της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Καθαρό μέρισμα ύψους 0,06 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει η ΑΝΕΚ Lines στους μετόχους της για τη παρελθούσα οικονομική χρήση.

Στη τελική ευθεία εισέρχεται το άνοιγμα των Κοινών Επενδυτικών Μερίδων (ΚΕΜ), καθώς σύμφωνα με το πρόεδρο του Χ.Α. Σπύρο Καπράλο την ερχόμενη εβδομάδα και ειδικότερα στις 21,22 και 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί εικονική εφαρμογή για το άνοιγμα των ΚΕΜ, και εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά στις αρχές Ιουλίου θα λειτουργήσουν οι κοινοί λογαριασμοί.

Παράλληλα ο κ. Καπράλος ανέφερε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου, θα εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το κανονιστικό πλαίσιο που αφορά την έναρξη λειτουργίας της ημι-οργανωμένης αγοράς (Semi-regulated market). Η διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει ήδη προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές με επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να εισάγουν τις μετοχές τους στη νέα αγορά υψηλού κινδύνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή