Με νέο Δ.Σ. ο ΣΜΕΧΑ πάει για εκλογές τον Σεπτέμβριο

Με νέο Δ.Σ. ο ΣΜΕΧΑ πάει για εκλογές τον Σεπτέμβριο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκροτείται σήμερα σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΣΜΕΧΑ, καθώς η σύνθεσή του εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης δεν θα θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου σ’ αυτή τη χρονική περίοδο λόγω φόρτου εργασίας. Το διορισμένο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει θα οδηγήσει τον κλάδο σε εκλογές το αργότερο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Το νέο Δ.Σ. αποτελείται από τους κ. Λέοντα Δεπόλλα, Αθανάσιο Χαλκιάδη, Αλέξανδρο Πουλαρίκα, Αλέξανδρο Μωραϊτάκη, Αλέξανδρο Σίνο, Παναγιώτη Χριστόπουλο και την κ. Ελισάβετ Σωτηριάδου.

Εν τω μεταξύ σήμερα στις 13.00 πραγματοποιείται συνάντηση 4 χρηματιστών (Πορταλάκης, Χαδέλης, Δεπόλας και Καραμανώφ) με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών προκειμένου να υπάρξει προσπάθεια επιστροφής των τραπεζικών χρηματιστηριακών που αποχώρησαν από τον ΣΜΕΧΑ το Μάιο. Η κόντρα μεταξύ ιδιωτικών και τραπεζικών χρηματιστηριακών με αφορμή το θέμα των ομολόγων έχει οδηγήσει εκτός του ΣΜΕΧΑ 6 τραπεζικές ΑΧΕ (Πειραιώς, Επενδυτική τράπεζα, Εθνική, P&K, Alpha Finance, Efg Eurobank) και μία ιδιωτική χρηματιστηριακή τη «Διεθνή χρηματιστηριακή».

Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των τραπεζών εκτός της αλλαγής του συστήματος ψηφοφορίας στον ΣΜΕΧΑ θα ζητήσουν να εκπροσωπούνται από 4 μέλη στο Δ.Σ. έναντι 3 μελών από τις ιδιωτικές χρηματιστηριακές. Οι παραπάνω προτάσεις σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να τεθούν προς συζήτηση σε νέα έκτακτη γενική συνέλευση των χρηματιστών μέσα στον Ιούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή