Νέο εργοστάσιο της φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen στην περιοχή της Ροδόπης

Νέο εργοστάσιο της φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen στην περιοχή της Ροδόπης

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επένδυση ύψους 40 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέου εργοστασίου στην περιοχή της Ροδόπης υλοποιεί η αμιγώς ελληνική φαρμακοβιομηχανία Pharmathen, η οποία σε ετήσια βάση επενδύει 10 εκατ. ευρώ στην έρευνα. Η νέα μονάδα θα ολοκληρωθεί σε 18 μήνες και σε πρώτη φάση θα απασχολήσει 150 εργαζομένους.

Το νέο εργοστάσιο θα είναι το τρίτο κατά σειρά της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και τα προϊόντα που θα παράγονται εκεί θα έχουν προορισμό τη διεθνή αγορά και κυρίως τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Με 350 εργαζόμενους

Η εταιρεία διαθέτει ένα εργοστάσιο στην Παλλήνη, ενώ τον Οκτώβριο θα είναι έτοιμη μια δεύτερη μονάδα παραγωγής και συσκευασίας στο Πικέρμι. Συνολικά, στον όμιλο εταιρειών της Pharmathen απασχολούνται σήμερα 350 εργαζόμενοι, ενώ μέσα στα επόμενα δυόμισι χρόνια θα δημιουργηθούν επιπλέον 250 νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, διαθέτει δύο υπερσύγχρονα ερευνητικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ πέρυσι τέθηκε σε λειτουργία η πρότυπη μονάδα φαρμακευτικών πρώτων υλών στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργασιών στο σύνολο των χωρών της Ε.Ε., στην Αμερική, στον Καναδά, καθώς και σε 36 ακόμη χώρες του κόσμου. Βρίσκεται επίσης μέσα στις τρεις πρώτες εταιρείες ανάπτυξης στην Ευρώπη και συνεργάζεται με 90 φαρμακευτικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, οι οποίες διακινούν τα προϊόντα της, κατέχοντας περισσότερες από 900 άδειες κυκλοφορίας. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η Pharmathen έχει ήδη καταθέσει τα προϊόντα της προς έγκριση στην Αμερική.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2006 ανήλθε σε 34,2 εκατ. ευρώ, έναντι 22 εκατ. ευρώ το 2005 και τα καθαρά κέρδη προ φόρων έφθασαν τα 3,4 εκατ. ευρώ έναντι 2,1 εκατ. ευρώ το 2005.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή