Κριτική για το ασφαλιστικό από την Allianz

Κριτική για το ασφαλιστικό από την Allianz

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι το υπάρχον σύστημα υποστήριξης της κοινωνικής ασφάλισης δεν αντέχει να χρηματοδοτείται με βάση τις τρέχουσες «λογικές», εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος & CEO της Allianz Ελλάδος, κ. Πέτρος Παπανικολάου, μιλώντας σε εκδήλωση της εταιρείας.

Η εκτίμηση του επικεφαλής της Allianz στηρίζεται στη διαπίστωση ότι ένας στους τέσσερις Ελληνες του ενεργού πληθυσμού είναι άνω των 65 ετών, ενώ σε 20 χρόνια η αντιστοιχία θα είναι ένας στους 3 και σε 40 χρόνια ένας στους δύο.

Ο κ. Παπανικολάου πρόσθεσε ότι οι ανάγκες για προσφορά στην αγορά προϊόντων σύνταξης – επένδυσης, αλλά και πρόνοιας για την 3η και 4η ηλικία, συνεχώς θα αυξάνουν.

Αλλαγές ρόλων

Ηδη στις δραστηριότητες περίθαλψης και υγείας προκύπτει ανακατανομή ρόλων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με προφανές το επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Αναφερόμενος στο μέλλον του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, σημείωσε ότι το επιχειρησιακό μοντέλο παραδοσιακών κλάδων διαφοροποιείται, με την καθιέρωση των «ηλεκτρονικών ασφαλιστών» και των διαδικτυακών και τηλεφωνικών ασφαλιστικών υπηρεσιών.

Σημείωσε επίσης ότι βασικός πυλώνας του κλάδου παραμένει η «επώνυμη και προσωπική εικόνα του ασφαλιστή όχι στο πλαίσιο μιας περιστασιακής πώλησης, αλλά της προσφοράς ολοκληρωμένων υπηρεσιών για το σύνολο των ασφαλιστικών αναγκών των πελατών και των οικογενειών τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή