Στον τομέα της ενέργειας εισέρχεται και η Βιοκαρπέτ

Στον τομέα της ενέργειας εισέρχεται και η Βιοκαρπέτ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την είσοδό του στον χώρο της παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικού ρεύματος προωθεί ο όμιλος Βιοκαρπέτ. Ηδη, η διοίκησή του υπέβαλε αιτήσεις στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την αδειοδότηση δύο φωτοβολταϊκών πάρκων στη Βιοκαρπέτ και τη θυγατρική της Εξάλκο, δυναμικότητας 1.500 KW. Για τον λόγο αυτό τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε το άρθρο 4 του καταστατικού σχετικά με τον σκοπό της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Βιοκαρπέτ. Επιπλέον, ανακοινώθηκε η υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ κατά την τρέχουσα χρήση, το οποίο είναι συμπληρωματικό των επενδύσεων που προηγήθηκαν. Κατά το διάστημα 1999-2006 πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις που υπερέβησαν τα 63 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται μάλιστα ότι οι επενδύσεις αυτές σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση των θυγατρικών του ομίλου συμβάλλουν στην τόνωση της ανταγωνιστικότητάς τους αλλά και αυξάνουν την παραγωγική τους δυναμικότητα. Η διοίκηση του ομίλου εκτιμά επιπρόσθετα ότι οι θυγατρικές του θα αυξήσουν τα μεγέθη τους, τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών όσο και κερδοφορίας.

Περαιτέρω, η γενική συνέλευση της Βιοκαρπέτ ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,05 ευρώ για τη χρήση 2006, έναντι 0,025 ευρώ την προηγούμενη χρήση, ήτοι αυξημένο κατά 100%. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι στη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) της 26-6-2007. Από την 27-6-2007, η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς δικαίωμα στο μέρισμα χρήσης 2006. Η πληρωμή τού μερίσματος θα γίνεται από το κεντρικό κατάστημα και το δίκτυο υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς, από την 5η Ιουλίου 2007 μέχρι την 31ην Δεκεμβρίου 2007.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή