O ΔΗΚΤΗΣ

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ικανοποίηση του μικρομετόχου και το… Αγιο Πνεύμα

Δώστε και σεις κάτι όπως κάνουν άλλες εταιρείες, καλύτερο μέρισμα, δωρεάν μετοχές κάτι…», ήταν το αίτημα που διετύπωσαν μέτοχοι της Τρία Εψιλον στη χθεσινή συνέλευση – σε χαμηλούς τόνους, παρά το γεγονός ότι η 3Ε είναι φειδωλή σε τέτοιου είδους παροχές. O διευθύνων σύμβουλος κ. Δ. Κωνσταντίνου αφού έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις και διευκρινίσεις, είπε ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και μέσα στη χρονιά θα ληφθούν οι όποιες τελικές αποφάσεις. (Ναι ή όχι, δηλαδή). Εκλαμβάνοντας την απάντηση ως καταφατική, εις εκ των μετόχων (που δεν λείπει από συνέλευση της 3Ε) ρώτησε με χαριτωμένη διάθεση -«Πώς κι έτσι;» -«E, το Αγιο Πνεύμα κάνει ακόμη τα θαύματά του», ήταν η ατάκα που εισέπραξε με την ίδια διάθεση από τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Γεώργιο Δαυίδ.

Πρέσινγκ από τη Vodafone

Ακόμη έναν ανταγωνιστή αποκτά η Romtelecom, θυγατρική του ΟΤΕ στη Ρουμανία. Πρόκειται για τη Vodafone η οποία επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη σταθερή τηλεφωνία, προσφέροντας διάφορα πακέτα στους καταναλωτές από 4 έως 10 δολ. ΗΠΑ (συν ΦΠΑ). Η υπηρεσία προσφέρεται ασύρματα σε ακτίνα ορισμένων μέτρων από την εστία του καταναλωτή και ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιεί και να δέχεται κλήσεις σταθερής τηλεφωνίας. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η συγκεκριμένη λύση εξετάζεται και στην Ελλάδα…

Ο λύκος και τα πρόβατα

Ανακοίνωση για τα μέτρα που δημοσιοποιήθηκαν χθες για την πάταξη της φοροδιαφυγής εξέδωσε η Ομοσπονδία των Εφοριακών. Σχετικά με την παροχή κινήτρων στους φορολογουμένους για να αποκαλύπτουν φαινόμενα διαφθοράς εφοριακών και χρηματισμού, η ΠΟΕ-ΔΟΥ ρωτά το υπουργείο Οικονομικών: – Αν υπάρξει φορολογική ασυλία υπέρ του καταδότη, που συνήθως είναι φοροφυγάς, θα υπάρξουν ποινές εναντίον του συκοφάντη;- Τι ποινές θα επιβάλλονται σε όσους προσπαθούν να εκμαυλίσουν τα φορολογικά όργανα;

– Ποιος θα προστατεύσει τα φορολογικά όργανα από τους εκβιασμούς και εκφοβισμούς των φοροφυγάδων;

Φταίνε οι κερδοσκόποι

Σχόλια στη χρηματιστηριακή αγορά έχει προκαλέσει η θεαματική άνοδος της μετοχής της Marfin Investment Group (MIG). Η μετοχή της έκλεισε χθες στα 16,82 ευρώ και πλέον η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας φτάνει τα 14 δισ. ευρώ που την κατατάσσει δεύτερη σε κεφαλαιοποίηση στη χώρα μετά την Εθνική, ξεπερνώντας την EFG Eurobank και την Alpha Bank! Ακόμα και αν η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πετύχει 100% και συγκεντρωθούν 5,2 δισ. ευρώ η MIG θα διαπραγματεύεται σχεδόν 3 φορές υψηλότερα των κεφαλαίων της, κάτι που αποτελεί παράδοξο για επενδυτικό σχήμα. Σημειώνεται ότι η διασπορά της μετοχής είναι πολύ μικρή (περίπου 3% διαπραγματεύεται ελεύθερα) και έτσι η μετοχή μπορεί εύκολα να εκτοξευτεί στα ύψη. Σε ό,τι αφορά την υπερβολική αυτή άνοδο ορισμένοι σημειώνουν ότι εξυπηρετεί την αύξηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς η μετοχή στο Χ.Α. βρίσκεται σε υπερδιπλάσια επίπεδα από την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών. Ωστόσο, στελέχη της Marfin σημειώνουν ότι την άνοδο την προκαλούν κερδοσκόποι οι οποίοι είχαν ποντάρει μέσω παραγώγων σε πτώση της μετοχής και τώρα σπεύδουν να κλείσουν τις θέσεις τους πληρώνοντας όσο-όσο. Η μετοχή, λένε, θα «διορθώσει» σύντομα σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ζήτησαν πολλά

Με μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις προσήλθε στη χθεσινή συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου το προεδρείο της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Οι εκπρόσωποι του κλάδου ζήτησαν το επιπλέον απόθεμα, που υποχρεούνται να υπολογίσουν ως αποτέλεσμα της επιμήκυνσης του προσδόκιμου ορίου ζωής, να υπολογιστεί με βάση τις παραμέτρους που εφαρμόζουν στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Με βάση αυτή την πρόταση το επιτόκιο υπολογισμού δεν θα είναι το διοικητικά καθορισμένο, δηλαδή σήμερα το 3,35%, αλλά όποιο η εταιρεία θεωρεί εύλογο. Η διαφορά είναι ότι τα ΔΛΠ θεσμοθετήθηκαν για την καλύτερη ενημέρωση των επενδυτών και όχι των ασφαλισμένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή