«Παράθυρο» για δωρεάν μετοχές από την 3Ε

«Παράθυρο» για δωρεάν μετοχές από την 3Ε

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη διάθεση δωρεάν μετοχών άφησε ανοικτό η Coca Cola Τρία Εψιλον, η οποία για την οικονομική χρήση του 2006 διανέμει μέρισμα συνολικού ύψους 77.461.733,2 ευρώ που αντιστοιχεί σε 0,32 ευρώ ανά μετοχή και η καταβολή του θα αρχίσει από τις 2 Ιουλίου. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων στη διάρκεια της χθεσινής γενικής τακτικής συνέλευσης, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δώρος Κωνσταντίνου ανέφερε ότι μεταξύ άλλων εξετάζεται η πιθανότητα διανομής δωρεάν μετοχών, σημειώνοντας πως οι όποιες πρωτοβουλίες ουσιαστικά θα εξαρτηθούν από τις ανάγκες για επενδύσεις στην κατεύθυνση περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρείας. Διευκρίνισε πάντως ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν εντός του έτους.

Πέρυσι, η Τρία Εψιλον πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 502 εκατ. ευρώ, ενώ για το σύνολο της φετινής χρήσης υπολογίζεται ότι θα επενδυθούν περί τα 500 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε πως από τη μέχρι τώρα πορεία των εργασιών της εταιρείας δεν αναθεωρούνται οι αρχικοί στόχοι που είχαν τεθεί για το σύνολο της χρήσης. Με τις εργασίες ανέγερσης μονάδας παραγωγής στο Ροστόφ στη Ρωσία να έχουν ξεκινήσει, η Τρία Εψιλον εξετάζει όπως είναι γνωστό όλες τις ευκαιρίες για εξαγορές εταιρειών στην εν λόγω χώρα αλλά και σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Γ. Δαυίδ, πρόεδρος της Τρία Εψιλον, μιλώντας για την πορεία της εταιρείας πέρυσι, χαρακτήρισε το 2006 ως την καλύτερη χρονιά στην ώς σήμερα ιστορία της από πλευράς επιδόσεων, κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά στην πορεία των πωλήσεων των μη ανθρακούχων αναψυκτικών που ξεπέρασαν το μισό δισ. κιβώτια.

Σημειώνεται ότι η χθεσινή συνέλευση ενέκρινε την εκλογή δύο νέων μελών στο Δ.Σ., το οποίο απαρτίζεται από τους κ. Δώρο Κωνσταντίνου, Γεώργιο Α. Δαυίδ, Αναστάσιο Γ. Δαυίδ, Αναστάσιο Π. Λεβέντη, Χαράλαμπο Κ. Λεβέντη, Alexander B. Cummings, Irial Finan, Κent Atkinson, Antonio De Amato, sir Michael Llewellyn-Smith, Nigel Macdonald και Samir Toubassy.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή