Ολοκληρώθηκε επιτυχημένα η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕΓΕΚ

Ολοκληρώθηκε επιτυχημένα η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕΓΕΚ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερκαλύφθηκε κατά 1,26 φορές η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕΓΕΚ, καθώς τα αντληθέντα κεφάλαια ανήλθαν σε 81,55 εκατ. ευρώ, έναντι του αρχικού στόχου για 64,8 εκατ. ευρώ. Οι πιστώτριες τράπεζες ήταν οι κύριοι υπαίτιοι, καθώς υπερκάλυψαν κατά 2,30 φορές τις αδιάθετες μετοχές, ενώ ένα πρόσθετο μικρό ποσοστό καλύφθηκε από την οικογένεια Τριανταφύλλου. Αντιθέτως, η οικογένεια Παπαγεωργίου δεν συμμετείχε στην αύξηση. Γεγονός είναι, πάντως, ότι η ανταπόκριση του επενδυτικού κοινού ήταν μεγαλύτερη του αναμενόμενου, καθώς οι τράπεζες εν τέλει κάλυψαν μικρότερο μέρος της αύξησης από εκείνο που είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Οπως προέκυψε από σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, κατά το χρονικό διάστημα της αύξησης (5 έως 19 Ιουνίου) ασκήθηκαν δικαιώματα προτίμησης που αναλογούν σε 85.525.281 μετοχές και αντλήθηκε ποσό 51,9 εκατ. ευρώ, ήτοι ποσοστό 80,1% της συνολικής αύξησης, ενώ παράλληλα ασκήθηκαν και δικαιώματα προεγγραφής κατά 49.405.763 μετοχές, με αποτέλεσμα να αντληθούν επιπλέον 29.643.457,80 ευρώ και να προκύψει η υπερκάλυψη της αύξησης. Ετσι, η αύξηση καλύφθηκε πλήρως με την καταβολή συνολικού ποσού 64.813.876,80 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 108.023.128 νέες κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές.

Πλέον, οι πιστώτριες τράπεζες Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς εκτιμάται ότι ελέγχουν ένα ποσοστό που προσεγγίζει το 8% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕΓΕΚ, με το μεγαλύτερο ν’ αφορά τη συμμετοχή της Alpha Bank. Με τον τρόπο αυτό η ΑΕΓΕΚ ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος της προσπάθειας της διοίκησης να καλύψει μέρος των υποχρεώσεων της εταιρείας. Σειρά έχει η υπόθεση του λιμανιού του Αστακού στην Αιτωλοακαρνανία, για το μέλλον του οποίου η διοίκηση δεν φαίνεται πλέον να βιάζεται να λάβει κάποια απόφαση, αν και αρχική πρόθεση ήταν η πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην επένδυση, που διαμορφώνεται σε 90%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή