EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

4' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι απαντά η ΑΕΔΑΚ του ΙΚΑ για τα δομημένα ομόλογα

Την ανάγκη επίτευξης ευρείας διασποράς των επενδύσεων του ομολογιακού χαρτοφυλακίου σε συνδυασμό με την ανάληψη χαμηλού επιπέδου κινδύνου εξυπηρετεί η επένδυση της ΑΕΔΑΚ του IKA σε δομημένα ομόλογα συμφωνα με τις διευκρινιστικές ανακοινώσεις των διαχειριστών, ALPHA Asset Management και Eurobank ΕFG.«Το ομολογιακό Αμοιβαίο Κεφάλαιο της ΑΕΔΑΚ του IKA, κατατάσσεται, από την ημερομηνία έναρξής του, στην πρώτη θέση, από πλευράς αποδόσεων, μεταξύ όλων των ομολογιακών Αμοιβαίων Κεφαλαίων (Α.Κ.) εσωτερικού στην ελληνική αγορά» σημειώνει η ALPHA, προσθέτοντας ότι η σωρευτική απόδοση από 18.8.2003 έως 19.6.2007 είναι 13,51%. Το δομημένο ομόλογο που έχει αγοραστεί με διαμεσολάβηση της ALPHA και χωρίς τη χρέωση προμήθειας, έχει ονομαστική αξία 1 εκατ. ευρώ και αντιπροσωπεύει 0,5% του χαρτοφυλακίου. Ανάλογη επεξήγηση δίδει και η Eurobank. Αναφέρει ότι στο πλαίσιο της ενεργητικής διαχείρισης του χαρτοφυλακίου του Αμοιβαίου Κεφαλαίου Μικτό Εσωτερικού, επελέγη προς επένδυση το ομόλογο του ελληνικού δημοσίου ονομαστικής αξίας 2 εκατ. ευρώ, σε τιμή, υπό το άρτιο..

Η πορεία του Γ΄ ΚΠΣ

Αποτίμηση της πορείας του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης ενόψει της πραγματοποίησης της 10ης Επιτροπής Παρακολούθησης την προσεχή Τρίτη 26 Ιουνίου, έκανε χθες η Διυπουργική Επιτροπή Κοινοτικών Προγραμμάτων, που συνεδρίασε στο υπουργείο Οικονομίας. Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Βασίλης Μαγγίνας, οι υφυπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας και ΠΕΧΩΔΕ κ. Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, καθώς επίσης ο γενικός γραμματέας επενδύσεων και ανάπτυξης του ΥΠΟΙΟ κ. Κώστας Μουσουρούλης, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Ευάγγελος Μπαλτάς και ο ειδικός γραμματέας ανταγωνιστικότητας του ΥΠΑΝ κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος. Στη συνεδρίαση συζητήθηκε το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο για τους νέους μηχανισμούς διαχείρισης του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς, μετά τις αλλαγές που συμφωνήθηκαν με τα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών και σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας, το τελικό κείμενο θα επιδιωχθεί να κατατεθεί το προσεχές 15νθήμερο στα θερινά τμήματα στη Βουλή.

Ενισχύθηκε η Υalco-Κωνσταντίνου

Τη διανομή μερίσματος 0,041 ευρώ ανά μετοχή από τα κέρδη χρήσης 2006 ενέκρινε η χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Υalco-Κωνσταντίνου Α.Ε. Δικαιούχοι είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρείας στη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 20ής Ιουλίου 2007. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη το 2006, οι πωλήσεις του ομίλου έφθασαν στα 55,79 εκατ. ευρώ, έναντι των 46,94 εκατ. ευρώ το 2005, αυξημένες κατά 18,83% και τα κέρδη προ φόρων σε 2,31 εκατ. ευρώ, από 515.000 ευρώ. Σε εταιρικό επίπεδο, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 43,37 εκατ. ευρώ, από 38,88 εκατ. ευρώ το 2005, βελτιωμένες κατά 11,55%, και τα κέρδη προ φόρων στα 2,37 εκατ. ευρώ, από 1,46 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 62,54%.

Χωρίς μέρισμα η Βαρβαρέσος

Δεν θα διανείμει μέρισμα για τη χρήση 2006 η κλωστοϋφαντουργία Βαρβαρέσος Α.Ε. Την απόφαση αυτή έλαβε η χθεσινή γενική συνέλευση της εταιρείας, στη βάση της ζημιογόνου χρήσης που προηγήθηκε. Σημειώνεται ότι το 2006 οι εταιρικές ζημίες σε επίπεδο προ φόρων διευρύνθηκαν σε 3,29 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 2,84 εκατ. ευρώ το 2005, ενώ σε επίπεδο μετά φόρων οι ζημίες άγγιξαν τα 3,57 εκατ. ευρώ το 2006 έναντι ζημιών 2,14 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Οριακή αύξηση παρουσίασε ο εταιρικός κύκλος εργασιών, διαμορφούμενος σε 26,4 εκατ. ευρώ έναντι 26,1 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Συναφής ήταν η εικόνα και σε επίπεδο ομίλου, με τον τζίρο να ενισχύεται οριακά, στα 27,9 εκατ. ευρώ από 27,6 εκατ., και τις ζημίες μετά φόρων να διευρύνονται σε 4,46 εκατ. ευρώ το 2006 από 2,17 εκατ. ευρώ το 2005.

Κωτσόβολος: άνοδος πωλήσεων

Αύξηση πωλήσεων κατά 7% πέτυχε η Κωτσόβολος στο οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου 2007. Συγκεκριμένα, ο τζίρος του έτους ανήλθε στα 437 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με 384,6 εκατομμύρια ευρώ το έτος 2005/06, με τις πωλήσεις ισοδύναμου αριθμού καταστημάτων να αυξάνονται κατά 7%. Χωρίς να υπολογίζονται οι πωλήσεις της αλυσίδας καταστημάτων Ράδιο Αθήναι, η οποία διέκοψε την εμπορική της δραστηριότητα στο δεύτερο εξάμηνο, η αύξηση των πωλήσεων σε συγκρίσιμη βάση ήταν 17%, ενώ παράλληλα η κερδοφορία του ομίλου αυξήθηκε κατά 25% σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. Το δίκτυό του αποτελείται από 85 καταστήματα στην Ελλάδα, από τα οποία τα 79 είναι ιδιόκτητα, προχώρησε στην ανακαίνιση 20 καταστημάτων και μετέτρεψε την πλειοψηφία των καταστημάτων Ράδιο Αθήναι σε καταστήματα Κωτσόβολος.

Ελληνική διάκριση

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Βιοτεχνών Βιομηχάνων Υποδημάτων & Εξαγωγέων (ΕΛΣΕΒΒΥΕ), κ. Δημήτρης Παληοκώστας, εξελέγη αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών Υπόδησης (CEC), κατά την διάρκεια της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Συνομοσπονδίας, στις 15 Ιουνίου. Η CEC αποτελεί τον φορέα εκπροσώπησης της ευρωπαϊκής υποδηματοποιίας και περιλαμβάνει πλέον των 27 χωρών της ΕΕ και μέλη-παρατηρητές όπως η Ρωσία, η Τυνησία, η Ουκρανία και η Νορβηγία. Στη γενική συνέλευση συζητήθηκαν θέματα εξωτερικού εμπορίου, εσωτερικής αγοράς και τεχνολογίας -μεταξύ άλλων οι προτάσεις του Επιτρόπου Εμπορίου κ. Μάντελσον για τα μέτρα εμπορικής άμυνας, οι ενέργειες για την υποχρεωτική αναγραφή του τόπου καταγωγής των προϊόντων, οι εξελίξεις στο 6ο Πρόγραμμα-Πλαίσιο για την υποδηματοποιία και οι προοπτικές στο 7ο Πρόγραμμα-Πλαίσιο.

Το μεταπτυχιακό του ΑLΒΑ

Το ALBA Graduate Business School ανακοίνωσε ότι το Μεταπτυχιακό του Πρόγραμμα MSc in Finance έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων στα Χρηματοοικονομικά από 61 επιλεγμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα από όλο τον κόσμο, που παρουσίασε πρόσφατα η διεθνής οικονομική εφημερίδα Financial Times.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή