Νέες εξελιγμένες τηλεοράσεις LCD από τη Samsung

Νέες εξελιγμένες τηλεοράσεις LCD από τη Samsung

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η τεχνολογική πρόοδος των τηλεοράσεων LCD, όπως προκύπτει και από τη νέα γκάμα μοντέλων που λάνσαρε πρόσφατα και στην ελληνική αγορά η κορεατική Samsung Electronics, ηγέτις στη σχετική αγορά. Η νέα σειρά επίπεδων τηλεοράσεων LCD φέρει την ονομασία Μ8 και αποτελεί προϊόν της όγδοης γενιάς πάνελ, που φέρουν νέες τεχνολογικές βελτιώσεις.

Βασικό χαρακτηριστικό των νέων τηλεοράσεων είναι το γεγονός ότι προσφέρουν ανάλυση υψηλής ευκρίνειας (1.920 x 1.080 pixel), κάτι που σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να απολαμβάνουν τις νέες τεχνολογίες DVD, δηλαδή να παρακολουθούν ταινίες είτε σε μορφή Blu-Ray είτε σε μορφή HD-DVD, εφόσον έχουν και τη σχετική συσκευή αναπαραγωγής (π.χ. Playstation 3). Τα μοντέλα διατίθενται σε εκδόσεις των 37, 40, 46 και 52 ιντσών και είναι εξοπλισμένα με την τεχνολογία Super Clear Panel της Samsung, με αποτέλεσμα να παράγεται υψηλό επίπεδο διαύγειας που αναδεικνύει τις λεπτομέρειες της εικόνας και αποδίδει με επιτυχία τα σκούρα αντικείμενα στις σκοτεινές σκηνές. Αυτό επιτυγχάνεται και χάρη στην ιδιαίτερα υψηλή αναλογία αντίθεσης 15.000:1, από τις υψηλότερες στην αγορά των τηλεοράσεων γενικότερα. Αλλη μία καινοτομία που εμφανίζεται σε όλα τα μοντέλα της σειράς Μ8 είναι και το χαρακτηριστικό Auto Wall Mount. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να προσαρμόσει τη θέση της οθόνης μέσω τηλεχειριστηρίου. Η τηλεόραση μπορεί να προσαρμοστεί μέχρι και 15 μοίρες οριζόντια και προς τις δύο κατευθύνσεις, αλλά και 20 μοίρες προς τα κάτω. Η δε γωνία θέασης παραμένει στις 178 μοίρες, όπως και σε άλλα μοντέλα της Samsung. Ασφαλώς, όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με θύρες HDMI, οι οποίες επιτρέπουν τη σύνδεση με αντίστοιχα συστήματα οικιακού κινηματογράφου, τις νέας γενιάς κονσόλες παιχνιδιών ή ψηφιακές βιντεοκάμερες για την προβολή περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας. Σημειώνουμε ότι πρωταγωνιστές στην ελληνική αγορά στον κλάδο των τηλεοράσεων LCD είναι, πλην της Samsung, η Sony και η Philips, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η LG.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή