Εγκρίθηκε η συγχώνευση Allianz Γενικών Ασφαλίσεων και Ζωής

Εγκρίθηκε η συγχώνευση Allianz Γενικών Ασφαλίσεων και Ζωής

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδια κεφάλαια άνω των 72 εκατ. ευρώ και την κατάταξή της στην 8η θέση, από άποψη μεριδίου αγοράς (με βάση τα στοιχεία του 2006), θα έχει η νέα ενοποιημένη εταιρεία του ομίλου της Allianz, που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο εταιρειών, Allianz Γενικών Ασφαλίσεων και Allianz Ζωής. Η συγχώνευση, μετά τη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ιδιωτικής Ασφάλισης, μπαίνει στην τελική της φάση και προβλέπει την απορρόφηση της Allianz ΑΕΑΖ από την Allianz ΑΕΓΑ, ενώ η εταιρεία που θα προκύψει θα φέρει την επωνυμία Allianz Ελλάς Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία.

Με αφορμή τη θετική γνωμοδότηση από την Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης, ο διευθύνων σύμβουλος και CEO Allianz Ελλάδος κ. Πέτρος Παπανικολάου δήλωσε ότι «με την προγραμματισμένη συγχώνευση διευρύνουμε το μέγεθος και την οντότητα της Allianz στην ελληνική αγορά και δημιουργούμε παράλληλα μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης, προς όφελος των πελατών και των συνεργατών μας». Σημειώνεται ότι παράλληλα με τις διαδικασίες συγχώνευσης, η Allianz Ελλάδος έχει δρομολογήσει τη μεταφορά της έδρας της σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 5.000 τ.μ. συνολικής επένδυσης 22 εκατ. ευρώ και η εγκατάσταση της εταιρείας στη νέα της έδρα εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το προσεχές φθινόπωρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή