Μέρισμα 0,30 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει η «Καθημερινή Α.Ε.»

Μέρισμα 0,30 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει η «Καθημερινή Α.Ε.»

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέρισμα ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει για την οικονομική χρήση 2006 η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε.». Την απόφαση αυτή έλαβε η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του ομίλου στο Νέο Φάληρο.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι όσοι κατέχουν μετοχές της εταιρείας στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η καταβολή του μερίσματος θα αρχίσει στις 5 Ιουλίου 2007.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, στην οποία παρευρέθησαν μέτοχοι που εκπροσωπούσαν το 76,43% του μετοχικού κεφαλαίου, αποφασίστηκαν ομοφώνως τα παρακάτω:

-Εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρικής χρήσης 1.1.2006 – 31.12.2006.

-Απηλλάγησαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και οι ελεγκτές από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση 2006.

-Επελέγη η ελεγκτική εταιρία Grant Thornton Α.Ε. και συγκεκριμένα τακτική ελέγκτρια η κ. Αθανασία Αραμπατζή με αναπληρωτή της τον κ. Σωτήριο Κωνσταντίνου, οι οποίοι θα ελέγξουν την εταιρεία κατά την τρέχουσα χρήση.

-Εγκρίθησαν οι αμοιβές των μελών του διοικητικού συμβουλίου για τις χρήσεις 2006 και 2007.

-Εξελέγη νέο διοικητικό συμβούλιο, λόγω λήξης θητείας του παλαιού, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα αυθημερόν.

Ο πρόεδρος της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε.» κ. Αριστείδης Αλαφούζος μιλώντας προς τη συνέλευση των μετόχων επεσήμανε τα εξής: «Η εταιρεία συνεχίζει και κατά την τρέχουσα περίοδο την αναπτυξιακή της πορεία και αναμένουμε το 2007 να είναι ακόμη καλύτερο από το 2006 λόγω της αύξησης των εσόδων από τις ναυτιλιακές δραστηριότητες και της ανόδου των πωλήσεων εφημερίδων και περιοδικών».

Οπως υπογραμμίζεται στο ετήσιο δελτίο χρήσης 2006, για την τρέχουσα οικονομική χρήση, προβλέπεται ο κύκλος εργασιών να ξεπεράσει τα 130 εκατ. ευρώ. Σημαντικά συμμετέχει στην κερδοφορία αυτή η θυγατρική εταιρεία ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΕΕΠΝ, η οποία για την επόμενη τριετία έχει εξασφαλίσει συμβόλαια, τα οποία θα της αποφέρουν κέρδη ύψους 10 εκατ. δολαρίων ετησίως.

Η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε.» υλοποιεί το επενδυτικό της πρόγραμμα ύψους 20,1 εκατ. ευρώ και αφορά κυρίως αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού εκτύπωσης εφημερίδων και περιοδικών, η εγκατάσταση του οποίου ολοκληρώνεται εντός του τρέχοντος έτους. Η λειτουργία της νέας εκτυπωτικής μονάδας θα προσφέρει τη δυνατότητα εκτύπωσης των εντύπων της εταιρείας με τις πιο σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή