Αύξηση κερδών 22% αναμένει το Ταμιευτήριο

Αύξηση κερδών 22% αναμένει το Ταμιευτήριο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για την εφετινή χρήση προέβλεψε ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Πάνος Τσουπίδης. Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters σημείωσε ότι αναμένει αύξηση των καθαρών κερδών της τράπεζας κατά 22% το 2007. Ο επικεφαλής της τράπεζας απέδωσε την αύξηση στην ισχυρή ανάπτυξη των εργασιών τραπεζικής λιανικής, δηλαδή της στεγαστικής και καταναλωτικής πίστης. Ειδικότερα προέβλεψε ότι τα κέρδη προ φόρων θα σημειώσουν αύξηση τουλάχιστον κατά 15% σε ετήσια βάση, προσδιορίζοντας τουλάχιστον στο 22% την αύξηση των κερδών μετά από φόρους. Σε ό,τι αφορά τη σημαντική υποχώρηση, κατά 47%, των κερδών του Τ.Τ. στο πρώτο τρίμηνο ο κ. Τσουπίδης σημείωσε ότι είναι συγκυριακή και οφείλεται από τα υψηλά συγκριτικά μεγέθη σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ανέφερε ακόμα ότι οι χορηγήσεις λιανικής αναμένεται να αυξηθούν κατά 40% το 2007, με το ύψος των νέων δανείων να προσεγγίζει τα 2 δισ. ευρώ και το ύψος του συνολικού χαρτοφυλακίου δανείων να φθάνει τα 7 δισ. ευρώ ώς το τέλος του έτους. Επιδίωξη της διοίκησης της τράπεζας είναι το 65% να προέρχεται από επαναλαμβανόμενες πηγές μέχρι το τέλος του 2009.

Σε ό,τι αφορά τα σχέδια επέκτασης ο κ. Τσουπίδης ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα αποτελεί η ισχυροποίηση της θέσης του Τ.Τ. στην εγχώρια αγορά, τονίζοντας ότι το ταμιευτήριο δεν σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του εκτός Ελλάδος πριν από το 2009. Προσέθεσε ότι η τράπεζα θα επιδιώξει να πουλήσει το πακέτο των μετοχών της Αττικής που κατέχει (19%), αισιοδοξώντας ότι η πώληση του πακέτου θα πραγματοποιηθεί εντός του έτους. Τέλος, σε ό,τι αφορά τη διάθεση νέου πακέτου μετοχών του Τ.Τ. στο επενδυτικό κοινό, ο κ. Τσουπίδης σημείωσε ότι η διοίκηση είναι έτοιμη οποτεδήποτε αποφασίσει η κυβέρνηση να προχωρήσει, προσθέτοντας ότι η μείωση του ποσοστού του Δημοσίου κάτω του 50% θα απελευθερώσει δυνάμεις, διευκολύνοντας τη διοίκηση να λαμβάνει ταχύτερα αποφάσεις και να δρα αποτελεσματικότερα στο σημερινό ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον για τον κλάδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή