Βιοχάλκο: «Πράσινο φως» από τους μετόχους για ανάπτυξη στο real estate

Βιοχάλκο: «Πράσινο φως» από τους μετόχους για ανάπτυξη στο real estate

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή επαναληπτική συνέλευση των μετόχων της Βιοχάλκο ενέκρινε την αναδιατύπωση του σκοπού της εταιρείας προκειμένου να μπορεί ανεμπόδιστα να αποκτά συμμετοχές σε όλους του κλάδους. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί τη στρατηγική απόφαση του μεγαλύτερου μεταλλουργικού ομίλου της χώρας να αναπτυχθεί στον κλάδο του real estate αξιοποιώντας τη μεγάλη ακίνητη περιουσία που διαθέτουν οι θυγατρικές του. Η Βιοχάλκο αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο βιομηχανικό όμιλο της χώρας, καθώς συμμετέχει σε περισσότερες από 90 εταιρείες. Οι θυγατρικές εταιρείες που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της Βιοχάλκο ασχολούνται με την παραγωγή χαλυβουργικών προϊόντων, με την επεξεργασία χαλκού και αλουμινίου, με την παραγωγή καλωδίων καθώς και με την ανάπτυξη ακινήτων. Παράλληλα, η διοίκηση της εισηγμένης holding έχει ξεκινήσει την εφαρμογή προγράμματος ανάπτυξης της ακίνητης περιουσίας της, με στόχο να δημιουργήσει μια σταθερή πηγή εισοδημάτων, επιπροσθέτως των προερχομένων από τη βιομηχανική της δραστηριότητα.

Ταυτόχρονα, οι επαναληπτικές συνελεύσεις της Σιδενόρ και Χαλκόρ ενέκριναν αντίστοιχα την έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων έως 100 εκατ. ευρώ εκάστη προς αντικατάσταση του βραχυπρόθεσμου δανεισμού και για κεφάλαιο κίνησης. Οι μέτοχοι των δύο εισηγμένων εξουσιοδότησαν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων να καθορίσουν τους επιμέρους όρους των δανείων. Με έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό οι εταιρείες της Βιοχάλκο αυξάνουν συνεχώς την παρουσία τους στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα περισσότερο από τα δύο τρίτα περίπου του κύκλου εργασιών να πραγματοποιούνται στο εξωτερικό, ενώ οι εξαγωγές αντιστοιχούν σε περίπου 9% των εξαγωγών της Ελλάδας. Στο ύψος των 37,3 εκατ. ευρώ αναρριχήθηκαν τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων του ομίλου Βιοχάλκο για το α΄ τρίμηνο του 2007, καταγράφοντας αύξηση 67% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα ενοποιημένα ίδια κεφάλαια του μεγαλύτερου ομίλου της χώρας διαμορφώθηκαν στα 1,93 δισ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 27% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2006.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή