Επιμένει πτωτικά το Χ.Α. – Σε στάση αναμονής οι επενδυτές

Επιμένει πτωτικά το Χ.Α. – Σε στάση αναμονής οι επενδυτές

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To χρηματιστήριο της Αθήνας συμπλήρωσε χθες πέντε διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, εμφανίζοντας συνολικές απώλειες -2,48% (120,9 μονάδες) από τη συνεδρίαση της 21ης Ιουνίου 2007. Η διατήρηση του αρνητικού κλίματος σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και αγορές Ειρηνικού, μεταφέρει εισαγόμενους κραδασμούς στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, αν και οι απώλειες των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων κρίνονται χαμηλού βεληνεκούς, αφού οι επενδυτές προτιμούν να τηρήσουν στάση αναμονής και όχι να προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις.

Η σημαντική υποχώρηση στις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ τον Μάιο, οι προβλέψεις για νέα άνοδο των ευρωπαϊκών επιτοκίων τον προσεχή Σεπτέμβριο σε συνδυασμό με τις μεγάλες σε ύψος αυξήσεις κεφαλαίων που θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι στην Ελλάδα και θα αντλήσουν ρευστότητα από το ελληνικό χρηματιστηριακό σύστημα ήταν οι βασικοί παράγοντες που επηρέασαν και χθες το χρηματιστήριο Αθηνών. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε απώλειες σε ποσοστό -0,68% και διολίσθησε στις 4.755,97 μονάδες. Από το σύνολο των μετοχών που διαπραγματεύθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών ΟΑΣΙΣ, 111 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 160 κατέγραψαν πτώση και 84 παρέμειναν αμετάβλητες. Η αξία των συναλλαγών παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα λόγω και των τεχνικών προβλημάτων που έχουν ενσκήψει το τελευταίο 48ωρο, εξαιτίας της επικείμενης εγκατάστασης των υπηρεσιών της ΕΧΑΕ στο νέο ιδιόκτητο κτίριο στη Λεωφόρο Αθηνών. Ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 312,8 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 32,3 εκατ. ευρώ αφορούσαν πακέτα.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 20 κατέγραψε απώλειες -1% και ανήλθε στις 2.533,72 μονάδες, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ο Mid Cap 40 υποχώρησε κατά -0,13% στις 6.271,16 μονάδες, ενώ ο δείκτης χαμηλής κεφαλαιοποίησης small cap 80 κατέγραψε απώλειες σε ποσοστό -1,13% και διαμορφώθηκε στις 1.158,08 μονάδες. Από τους επιμέρους δείκτες τη σημαντικότερη υποχώρηση παρουσίασαν τα μέσα ενημέρωσης, οι κατασκευές, οι τράπεζες και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ενώ οι ασφάλειες, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, το εμπόριο ενισχύθηκαν.

Τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη κατέγραψε η μετοχή της Centric Πολυμέσα με ποσοστό 10,36% και ακολούθησαν οι εξής μετοχές: Π. Πετρόπουλος 9,84%, Marfin Investment Group 9,73%, Μουζάκης 6,75%, Interfish 6,21%. Αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η μετοχή της Byte Computer σε ποσοστό -5,41%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή