Ολυμπιακή κατά υδροπλάνων για δύο δρομολόγια

Ολυμπιακή κατά υδροπλάνων για δύο δρομολόγια

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ακόμη δικαστική διαμάχη προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των προσφυγών των «Ολυμπιακών Αερογραμμών», στην οποία αυτή τη φορά η εταιρεία διεκδικεί την αποκλειστικότητα εκτέλεσης των άγονων δρομολογίων. Οι «Ολυμπιακές Αερογραμμές» κατέθεσαν χθες ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας Pegasus Air Sea Lines, που εκτελεί πτήσεις με υδροπλάνα, απαιτώντας την άμεση αναστολή των πτήσεων της εταιρείας από και προς Πάρο και Κάλυμνο. Επικαλούμενοι την εκτέλεση επιδοτούμενων δρομολογίων στα συγκεκριμένα νησιά, οι εκπρόσωποι των Ολυμπιακών Αερογραμμών υποστηρίζουν ότι είναι παράνομες οι πτήσεις των υδροπλάνων από και προς προορισμούς στους οποίους εκτελούνται «άγονα» δρομολόγια.

Η υποστηρικτική γραμμή της Pegasus Air Sea Lines βασίζεται στο γεγονός ότι τα δρομολόγια που εκτελεί προς τους δύο αυτούς άγονους προορισμούς ξεκινούν και καταλήγουν σε διαφορετικά αεροδρόμια.

Οι συμβάσεις

Συγκεκριμένα οι υφιστάμενες συμβάσεις, που κατοχυρώνουν το δικαίωμα εκτέλεσης επιδοτούμενων δρομολογίων ορίζουν, σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας, ότι η ανταγωνίστρια εταιρεία πρέπει να εκτελεί πτήσεις από και προς το ίδιο αεροδρόμιο. Στην περίπτωση της Καλύμνου τα υδροπλάνα αποθαλασσώνονται από το υδατοδρόμιο του Λαυρίου και προσγειώνονται στο υδατοδρόμιο της Καλύμνου, ενώ οι «Ο.Α.» απογειώνονται από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Καλύμνου. Στην περίπτωση της Πάρου τα υδροπλάνα προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Πάρου.

Από την πλευρά των Ο.Α. υποστηρίζεται ότι βάσει κανονισμού η εταιρεία υπέγραψε συμβάσεις για αποκλειστική εκτέλεση δρομολογίων χωρίς ανταγωνιστή και επισημαίνει ότι δεν αναφέρεται πουθενά η έννοια του αεροδρομίου, αλλά ορίζεται ρητώς ο προορισμός. Σύμφωνα, μάλιστα, με τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία ως αερολιμένας ορίζεται κάθε χερσαία ή υδάτινη επιφάνεια στην οποία πραγματοποιούνται απογειώσεις ή προσγειώσεις. Σε περίπτωση που οι Ο.Α. δεν κερδίσουν τα ασφαλιστικά μέτρα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταγγείλουν τη σύμβαση στην ΥΠΑ, να καταθέσουν αγωγή κατά του Δημοσίου και να σταματήσουν την εκτέλεση δρομολογίων προς τους συγκεκριμένους προορισμούς. Η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα αναμένεται να εκδοθεί σήμερα, ενώ η επίσημη δικάσιμος έχει οριστεί για τις 10 Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή