Πλώρη για τα Βαλκάνια βάζει η «Καλπίνης – Σίμος»

Πλώρη για τα Βαλκάνια βάζει η «Καλπίνης – Σίμος»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αγορές των Βαλκανίων σχεδιάζει να εισέλθει η Καλπίνης – Σίμος, καθώς αυτήν την περίοδο είναι σε διαπραγματεύσεις για την αγορά οικοπέδων στις γειτονικές χώρες, λόγω των μεγάλων ευκαιριών ανάπτυξης που δημιουργούνται. Αυτό ανακοίνωσε στη χθεσινή ετήσια συνέλευση των μετόχων η διοίκηση της εταιρείας, ενώ ενεκρίθη η πρόταση για διανομή μερίσματος ύψους 0,20 ευρώ ανά μετοχή για την παρελθούσα οικονομική χρήση.

Χρονιά ρεκόρ το 2006

Στη διάρκεια της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εισηγμένης στον Ασπρόπυργο Αττικής, η διοίκηση με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Αθανάσιο Καλπίνη τόνισε ότι «η χρονιά 2006 ήταν από τις καλύτερες από συστάσεως της εταιρίας σε ό,τι αφορά την κερδοφορία της και την ανάπτυξη των εργασιών της, γεγονός που οφείλεται στην αύξηση της τιμής του χάλυβα, στη μεγάλη διείσδυση που έχει αποκτήσει ο χάλυβας ως υλικό στις ελληνικές κατασκευές, στην ικανότητα της εταιρείας να αγοράζει στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς διατηρώντας το καλύτερο μικτό περιθώριο κέρδους, στην επέκτασή της σε νέα προϊόντα και στις μεγάλες επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια».

Επενδύσεις

Η ανάπτυξη τα προσεχή χρόνια θα κινηθεί με διψήφιους ρυθμούς, ενώ έγινε αναφορά στην επέκταση της γκάμας των προϊόντων. Συγκεκριμένα έχει εγκριθεί και υλοποιείται 5ετές πρόγραμμα ύψους 15 εκατ. ευρώ με επιχορήγηση 35% για την περιοχή της Αττικής, με σκοπό τη δημιουργία νέων κτιριακών εγκαταστάσεων και μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ για τη Θεσσαλονίκη η εταιρεία ετοιμάζει νέο επιχορηγούμενο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 14 εκατ. ευρώ με σκοπό να δημιουργηθεί κέντρο επεξεργασίας χάλυβα στη Βόρεια Ελλάδα. Τέλος, για να υποστηριχθεί η ανάπτυξη της θυγατρικής CORUS – ΚΑΛΠΙΝΗΣ – ΣΙΜΟΣ ΑΒΕΕ δημιουργείται νέα γραμμή παραγωγής, ώστε να διπλασιασθεί η παραγωγική της δυναμικότητα μέχρι το τέλος του 2007.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή