Προς πώληση σήμερα 50 εκατ. μετοχές του ΟΤΕ

Προς πώληση σήμερα 50 εκατ. μετοχές του ΟΤΕ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πώληση 50 εκατ. μετοχών ΟΤΕ ολοκληρώνει -κατά πάσα πιθανότητα- σήμερα το Δημόσιο. Στόχος της κυβέρνησης είναι η άντληση 1 δισ. ευρώ με στόχο την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων. Οι μετοχές αντιστοιχούν στο 10,7% του συνόλου μετοχών του ΟΤΕ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει διεύρυνση της προσφοράς στην περίπτωση που υπάρξει αυξημένη ζήτηση και ικανοποιητικό τίμημα ανά μετοχή.

Χθες η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε στα 21,44 ευρώ σημειώνοντας πτώση 3,77% ενώ στη Νέα Υόρκη το ADR του Οργανισμού υποχωρούσε χθες κατά 1,0% – κάμψη η οποία υποδήλωνε την αμεσότητα του placement μετοχών του ΟΤΕ. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες η μετοχή του ΟΤΕ πιέστηκε συστηματικά, υποχωρώντας σταδιακά, από τα 23 ευρώ που είχε βρεθεί, λίγο πριν από την τακτική Γ.Σ. των μετόχων του Οργανισμού και παρά την αποκοπή του μερίσματος (0,55 ευρώ/μετοχή) την περασμένη Δευτέρα.

Με βάση το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής μια εύλογη τιμή τοποθέτησης είναι στα 20 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή με έκπτωση 7%. Από το υπουργείο Οικονομίας χθες τηρούνταν σιγήν ιχθύος μεταδίδοντας ότι «το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης τηρείται απαρέγκλιτα». Ωστόσο, ερωτήματα προκάλεσε το γεγονός αν υπάρχει ή όχι απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων. Παράγοντες ωστόσο της κυβέρνησης δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο λήψης της σχετικής απόφασης μέσω… τηλεφώνου. Ακόμη, πολλοί ήταν εκείνοι που ανέφεραν ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη διαδικασία του placement, η οποία ενώ ήταν να ολοκληρωθεί χθες, τελικά ολοκληρώνεται σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή