EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

4' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεβάζει τον πήχυ πωλήσεων η Σελόντα

Αναθεώρησε προς τα άνω τις εκτιμήσεις για τα μεγέθη του 2007 η διοίκηση της Σελόντα κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέλευσης των μετόχων, η οποία συνήλθε με ποσοστό 51,06%. Επίσης, εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος ύψους 0,030 ευρώ για το 2006. Οι νέες προβλέψεις για τις πωλήσεις είναι υψηλότερες κατά 30% σε σχέση με τις προηγούμενες, δηλαδή άνω των 120 εκατ. ευρώ (από 93 εκατ. ευρώ προηγουμένως), ενώ για τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας θα είναι κατά 15% υψηλότερα, στα 12 εκατ. ευρώ περίπου. Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο αναμένονται τα εγκαίνια της μονάδας φιλετοποίησης και μεταποίησης της Fish Fillet, ενώ μέχρι τις 15 Ιουλίου θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία για το 46% της Fjor Marin στην Τουρκία. Επίσης, σήμερα αναμένεται να κατατεθεί το ποσό του 1,1 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Αστραια. Τέλος, και όσον αφορά την Ουαλλία, η διοίκηση της Σελόντα ανέφερε ότι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του εργοστασίου.

Στα ακίνητα η Centric Μultimedia

Μέρισμα 0,015 ανά μετοχή θα διανείμει η Centric Μultimedia για τη χρήση του 2006. Το μέρισμα είναι μειωμένο κατά 25% σε σχέση με το μέρισμα της χρήσης του 2005 και το δικαίωμα «κόβεται» τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2007 (δικαιούχοι είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρείας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007). Η καταβολή του μερίσματος ξεκινά 10 Ιουλίου. Παράλληλα, οι μέτοχοι της εταιρείας κατά τη χθεσινή ετήσια τακτική Γ.Σ. των μετόχων ενέκριναν την τροποποίηση του καταστατικού ώστε η εταιρεία ν’ αποκτήσει δραστηριότητες στον κτηματομεσιτικό τομέα. Η εταιρεία μάλιστα μετονομάστηκε σε Centric Multimedia Κτηματική Α.Ε.

Νέα εταιρεία από την Αlapis

Στην ίδρυση εταιρείας με τίτλο Alapis Cropscience, της οποίας η έδρα θα βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο, προχώρησε η Αlapis.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός της νέας εταιρείας είναι η σποροπαραγωγή, τυποποίηση, έρευνα και εμπορία πολλαπλασιαστικού υλικού, χημικών και λιπασμάτων, η εμπορία οινοπνευμάτων και αιθυλικής αλκοόλης, η μεταφορά και αποθήκευση χημικών προϊόντων, όπως και η ίδρυση και εκμετάλλευση αποθηκών.

Σημειώνεται ότι η νέα εταιρεία θα κατέχει εταιρικό κεφάλαιο ύψους 60.000 ευρώ και ότι βασικός μέτοχός της θα είναι η Alapis, με ποσοστό 99,99%.

Μέρισμα 0,032 ευρώ από τη Fieratex

Τη διανομή μερίσματος 0,032 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2006, καθώς την αγορά ιδίων μετοχών έως 10%, ενέκρινε μεταξύ άλλων η χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση της Fieratex. Δικαιούχοι μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρείας στη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 13.07.2007. Ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος μερίσματος ορίστηκε η 16.07.2007 και ημερομηνία έναρξης πληρωμής μερίσματος η 24.07.2007. Η πληρωμή του μερίσματος θα γίνει μέσω του δικτύου καταστημάτων της Alpha Βank.

Τηλεφωνία και Internet από τη ΗΟL

Τη δική της πρόταση για double play, δηλαδή τηλεφωνία και Internet, παρουσίασε η Hellas On Line. Πρόκειται για το πακέτο hol double play το οποίο αντί 36,33 ευρώ παρέχει απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις και πρόσβαση στο Internet mε ταχύτητα έως 12 Mbps. H υπηρεσία προσφέρει χωρίς πάγια χρέωση του ΟΤΕ, δηλαδή μέσω αδεσμοποίητης πρόσβασης στον τοπικό βρόχο. Σύμφωνα με την εταιρεία, το πακέτο περιλαμβάνει δύο τηλεφωνικές γραμμές, δυνατότητα διατήρησης του υπάρχοντος τηλεφωνικού αριθμού, δωρεάν ενεργοποίηση της υπηρεσίας, ασύρματο εξοπλισμό (wi-fi) καθώς και 24ωρη τεχνική τηλεφωνική υποστήριξη. Ο χρήστης επίσης έχει απεριόριστο ADSL, χωρίς χρονοχρέωση ή ογκοχρέωση, e-mail με 1GB χώρο, δωρεάν φορητότητα επιπλέον αριθμών και δωρεάν ψηφιακές παροχές όπως εμφάνιση αριθμού καλούντος, αναγνώριση και αναμονή κλήσεων.

Το νέο Δ.Σ. Συνδέσμου Πλεκτικής & Ενδύματος

Τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής & Ετοίμου Ενδύματος αναδείχθηκαν στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 25 Ιουνίου, στα γραφεία του ΣΕΠΕΕ σε Αθήνα και Θεσσ/νίκη. Κατά σειρά σταυρών που έλαβαν αναδείχθηκαν οι: Κιτσικόπουλος Τηλέμαχος (ΕΛΒΕ Α.Ε.), Μασσέλος Βασίλειος (ΝΟΤΑ Α.Ε.), Σιούγγαρης Ιωάννης (Μινέρβα Α.Ε.), Τζέκης Φλωρεντίν (Sarah Lawrence A.E.), Βασσάρας Θωμάς (Βασσάρας Χ. & Α. ΑΕΒΕ), Αβραμίδης Παντελής (Attrattivo A.E.), Δάκος Νικόλαος (Mass Fashion A.E.), Χαρακίδης Κυριάκος (Χαρακίδης Κ. ΑΒΕΕ) και Γιάγκος Γεώργιος (MERIT A.E.). Επίσης, ως αναπληρωματικά μέλη αναδείχθηκαν οι κ. Γεώργας Βασίλειος (Γεώργας Θωμάς ΑΒΕΕ) και Καραμιχάλης Κων/νος (Αθηναία ΑΒΕΕ).

Ιnterfish: διανομή μετοχών στο προσωπικό

Η διάθεση ή διανομή μετοχών στο προσωπικό της Interfish ή και έγκριση προγράμματος παροχής δικαιώματος προαιρέσεως αγοράς μετοχών εκδόσεώς της (stock option) ενέκρινε η χθεσινή συνέλευση της εταιρείας, που είχε απαρτία 68%.

Επίσης, η διοίκηση αναμένει διπλασιασμό του τζίρου, των κερδών και της παραγωγικής της δυναμικότητας λόγω της συγχώνευσης της εταιρείας με τις Υδατοκαλλιέργειες Κορωνίς, Λέσβου και Ιχθυοκαλλιέργειες Στεφάνου, η ολοκλήρωση της οποίας τοποθετείται περί τα τέλη του έτους. Ετσι, εκτιμά ότι ο τζίρος της θα προσεγγίσει φέτος τα 30-35 εκατ. ευρώ από 18 εκατ. ευρώ πέρυσι, τα κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στα επίπεδα των 1,5 εκατ. ευρώ έναντι 600.000 ευρώ το 2006, ενώ η παραγωγική της δυναμικότητα υπολογίζεται στους 8.500 τόνους.

Κινητικότητα στις «Ελλ. Ιχθυοκαλλιέργειες»

Επαφές με το Καστελόριζο έχει η εταιρεία Ελληνικαί Ιχθυοκαλλιέργειες, όπως επισημαίνει σε επιστολή της προς το Χ.Α. Αναφέρει, ωστόσο, ότι οι συζητήσεις δεν έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα αλλά έχουν ως θέμα τις προοπτικές εξαγοράς μέρους ή ολόκληρης αυτής. Αναφορικά με την εξαγορά επιχείρησης στην κεντρική Ελλάδα, διευκρινίζεται ότι αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση για αγορά άλλης επιχείρησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή