EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον έλεγχο του Γ. Οικονόμου 2,1 εκατ. μετοχές της ΤΟΡ Tankers

Σε εταιρείες συμφερόντων του Ελληνα εφοπλιστή και επενδυτή Γιώργου Οικονόμου πέρασαν, προσφάτως, 2,1 εκατομμύρια κοινές μετοχές της εταιρείας ΤΟΡ Tankers Inc, εισηγμένης στο Nasdaq, έναντι 14,3 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας TOP Tankers. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν ως κεφάλαιο κίνησης για την αγορά νέων πλοίων καθώς και για γενικότερους εταιρικούς σκοπούς. Να σημειωθεί ότι η TOP Tankers διαθέτει στόλο 23 δεξαμενοπλοίων συνολικής χωρητικότητας 2,3 εκατ. dwt. Τα 12 δεξαμενόπλοια είναι διπλού τοιχώματος και τύπου suezmax και τα 11 είναι, επίσης διπλού τοιχώματος και τύπου Handymax. Από τα 23 δεξαμενόπλοια, τα 16 είναι χρονοναυλωμένα με μέση διάρκεια σύμβασης που ξεπερνάει τα τρία έτη. Ολες οι χρονοναυλώσεις εκτός από τέσσερις συμπεριλαμβάνουν συμφωνία συμμετοχής στα κέρδη.

Στον χορό της ΕΚΤ Κύπρου…

Σε αύξηση των επιτοκίων της προχώρησε η Τράπεζα Κύπρου, μετά την πρόσφατη αύξηση του παρεμβατικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά 0,25%. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας τα επιτόκια καταθέσεων αυξήθηκαν έως και 0,40%, ενώ στις χορηγήσεις όλα τα βασικά κυμαινόμενα επιτόκια, επαγγελματικής πίστης, προσωπικών και καταναλωτικών δανείων, τρεχούμενων λογαριασμών με δικαίωμα υπερανάληψης (χρεωστικό επιτόκιο), στεγαστικών δανείων, δανείων με καταθέσεις σε εγγύηση, των πιστωτικών καρτών, καθώς και το βασικό επιτόκιο χορηγήσεων της τράπεζας, αυξήθηκαν κατά 0,25%. Αντίθετα αμετάβλητα παραμένουν τα σταθερά επιτόκια μεταφοράς υπολοίπων πιστωτικών καρτών, ενώ για προσωπικά, καταναλωτικά και δάνεια μεταφοράς και συγκέντρωσης οφειλών σταθερού επιτοκίου, «ΣΥΝΕΠΩΣ», ισχύει προσφορά με επιτόκιο 9,75%.

…και Ελληνική τράπεζα

Σε αναπροσαρμογές των σταθερών επιτοκίων των στεγαστικών της δανείων προχώρησε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αυξάνοντας τα επιτόκια σταθερής διάρκειας. Ετσι τα επιτόκια 3ετούς και 5ετούς διάρκειας διαμορφώνονται σε 5,35% (από 4,90%) και 5,35% (από 5,00%) αντίστοιχα, ενώ το επιτόκιο του 1ου έτους του προγράμματος «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ Σταθερού Επιτοκίου 7ετούς Διάρκειας» διαμορφώνεται σε 3,85% από 3,55% και των επόμενων 6 ετών παραμένει αμετάβλητο στο 5,50%, το επιτόκιο του προγράμματος «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ Σταθερού Επιτοκίου 10ετούς Διάρκειας» διαμορφώνεται σε 5,50% από 5,40% και το επιτόκιο του προγράμματος «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ Σταθερού Επιτοκίου 15ετούς Διάρκειας», διαμορφώνεται σε 5,60% από 5,50%.

Δημόσια πρόταση στην Εlmec

Δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της Elmec Sport ΑΒΕΤΕ υπέβαλε χθες η Ηοmeric Department Stores Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, για την αγορά των κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών της εταιρείας. Το προσφερόμενο αντάλλαγμα ανέρχεται σε 3,08 ευρώ ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι η δημόσια πρόταση είναι υποχρεωτική, δεδομένου ότι η Ηοmeric Department Stores -συμφερόντων Θ. Λασκαρίδη, Σ. Φάις και Λ. Φάις- έχει ήδη στην κυριότητά της ποσοστό 51,83% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Elmec (ήτοι 28.713.620 μετοχές).

Ενεργειακή μελέτη στην ΚΑΝΤΟR

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέθεσε στην KANTOR Σύμβουλοι Επιχειρήσεων την εκπόνηση μελέτης με στόχο την εξεύρεση διαδρομών μεταφοράς αερίου από την Κασπία Θάλασσα και την Κεντρική Ασία στην Ευρώπη. Η σχετική μελέτη περιλαμβάνει επίσης τη διερεύνηση της βιωσιμότητας αυτών των διαδρομών καθώς και την διευκόλυνση προσέλκυσης επενδύσεων. Το έργο στοχεύει στη διασφάλιση της παροχής αερίου στην Ευρωπαϊκή Ενωση μέσω της αξιοποίησης των ήδη υπαρχόντων δικτύων διανομής πετρελαίου. Ενα ακόμη ενεργειακό έργο που διαχειρίζεται η KANTOR είναι η υποστήριξη της διαδικασίας σταδιακής εναρμόνισης της νομοθεσίας και των πρακτικών που διέπουν τον τομέα της Ενέργειας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το Αζερμπαϊτζάν. Στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ των δύο πλευρών για την περίοδο 2007-2010, η KANTOR θα συμβάλει με το σχεδιασμό πλάνου ενεργειών στην καλύτερη εφαρμογή του σχετικού memorandum.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή