O ΔΗΚΤΗΣ

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπογραφή καθυστέρησε λόγω διακοπής ρεύματος

Οι διακοπές στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος είχαν επίπτωση και… στο κυβερνητικό έργο. Η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για τον άξονα Ραχών Μαλιακού- Κλειδιού Ημαθίας ανάμεσα στο ΥΠΕΧΩΔΕ και την κοινοπραξία Aegean Motorway έγινε με μικρή καθυστέρηση. «Είχαμε κάποια προβλήματα με τους εκτυπωτές από τις διακοπές ρεύματος», δικαιολογήθηκε ο κ. Γιώργος Σουφλιάς. Το γεγονός, πάντως, δεν ήταν μεμονωμένο. Προβλήματα με τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος υπήρχαν χθες σε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

«Δεν κινδυνεύει ο ΟΠΑΠ»

Μικρό είναι το ρίσκο για τον ΟΠΑΠ σχετικά με την άρση του μονοπωλίου του στα τυχερά παιχνίδια, εκτιμά η P&K στη χθεσινή της αναφορά. Η χρηματιστηριακή εταιρεία, σημειώνει πως οποιαδήποτε αδυναμία στη μετοχή του οργανισμού θα αποτελέσει επενδυτική ευκαιρία, καθώς, όπως αναφέρει, ο τζόγος παγκοσμίως δεν αντιμετωπίζεται σαν μια κανονική «υπηρεσία» που μπορεί να παρέχεται χωρίς συγκεκριμένους ελέγχους και απαγορεύσεις. Η χρηματιστηριακή εταιρεία χαρακτηρίζει ως θέμα του ελληνικού Δημοσίου τη διαφύλαξη του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ, ενώ ακόμη και στη χειρότερη περίπτωση, κατά την οποία η ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών απελευθερωθεί (3-5 χρόνια), οι νέοι «παίκτες» θα χρειαστεί να ανταγωνιστούν με 5.500 πράκτορες, οι οποίοι θα έχουν κάθε λόγο να μείνουν πιστοί στον ΟΠΑΠ.

Η επέλαση των Ισπανών

Η χθεσινή παραίτηση -για προσωπικούς λόγους- του διευθύνοντος συμβούλου της Ρόκκας, Ματθαίου Τρούλη, έπειτα από πολυετή θητεία στην αρκαδική επιχείρηση, πιστοποιεί ξεκάθαρα την πλήρη μεταβίβαση του management στον ισπανικό όμιλο της Ibedrola. Μάλιστα το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης εξέλεξε τη κ. Regina Reyes Gallur ως νέο μέλος του Δ.Σ. σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος συμβούλου κ. Ματθαίου Τρούλη και τον κ. Rafael de Icaza de La Sota σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος συμβούλου κ. Γεωργίου Ρόκα.

Εξελίξεις στα «ψάρια»

Η ενίσχυση της θέσης του κ. Γιώργου Πιτάκα (υιού του ιδρυτή και μεγαλομετόχου της εταιρείας Στέλιου) στο μετοχικό κεφάλαιο της Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, δεν είναι τυχαία. Αντιθέτως, η απόκτηση του 5,2% των μετοχών της εισηγμένης εταιρείας ανεβάζει το ποσοστό του στο 9% περίπου και ενισχύει με τον τρόπο αυτό τη μετοχική κυριαρχία της οικογένειας στην εισηγμένη. Αυτό το γεγονός πολλοί στον κλάδο το εκτιμούν ως προάγγελο νέων επιχειρηματικών εξελίξεων. Από τέτοιες, η εταιρεία τον τελευταίο καιρό έχει πολλές… Μάλιστα, αυτοί που ξέρουν λένε ότι οι ανακοινώσεις αναμένονται στο άμεσο μέλλον.

Επιστροφή σε γνωστά μονοπάτια

«Περιπέτειες» σε άγνωστα εδάφη τέλος, για τη ΔΙΕΚΑΤ, την κατασκευαστική εταιρεία, η οποία επιχείρησε μία σημαντική επέκταση των δραστηριοτήτων της σε κλάδους μη συναφείς με το βασικό της αντικείμενο. Ετσι, κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση της εταιρείας έγινε γνωστή η αποχώρηση της εταιρείας από τη ζημιογόνο δραστηριότητα της εμπορίας πετρελαιοειδών και καυσίμων σε Μ. Βρετανία και Αλβανία. Η διοίκηση της ΔΙΕΚΑΤ έχει ήδη προχωρήσει στην υπογραφή προσυμφώνου πώλησης των εγκαταστάσεων αποθήκευσης πετρελαίου και εφοδιασμού πλοίων, στο Πόρτλαντ της Μ. Βρετανίας, σε ελληνικό όμιλο, το όνομα του οποίου δεν γνωστοποιήθηκε. Εντός του Ιουλίου αναμένεται η ολοκλήρωση της συμφωνίας, όπως επίσης και η πώληση της θυγατρικής Evroil στη Βουλγαρία σε βουλγαρική εταιρεία. Οι δύο αυτές επενδύσεις στοίχισαν 13 εκατ. ευρώ στη ΔΙΕΚΑΤ και με βάση τους ισχυρισμούς της διοίκησης, η πώλησή τους θα παράσχει οφέλη στην εταιρεία. Πλέον, η ΔΙΕΚΑΤ θα επικεντρωθεί στον κλάδο των ιδιωτικών έργων, αλλά και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή