Συνεχίζει τις επικρίσεις κατά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ο ΟΤΕ. Ο Οργανισμός, στην τρίτη κατά σειρά ανακοίνωσή του μετά την επιβολή προστίμου ύψους 20,1 εκατ. ευρώ, «βάλλει» κατά της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας της εθνικής ρυθμιστικής αρχής στις τηλεπικοινωνίες. Ο ΟΤΕ, με αφορμή την υπόθεση Μακνάν, κάνει λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στην ασκούμενη πολιτική της ΕΕΤΤ. Ο ΟΤΕ κατηγόρησε την ΕΕΤΤ ότι πέρασε «αβρόχοις ποσί» από τη συγκεκριμένη υπόθεση την Tellas, καταλογίζοντάς της μόνον μια… απλή σύσταση, παρόλο που η τελευταία παραχώρησε τις σχετικές αριθμοδοτικές γραμμές στην Μακνάν, οι δραστηριότητες της οποίας τώρα εξετάζονται από Εισαγγελέα.
Στον κύκλο των επικρίσεων μπήκε χθες και το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν διαθέτει πολιτική στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες. Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν προωθεί τον ανταγωνισμό στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, ενώ ταυτόχρονα απαξιώνει τον ΟΤΕ. Τέλος, θέση στην κόντρα ΟΤΕ-ΕΕΤΤ πήρε και η ΔΑΚΕ-ΟΤΕ χαρακτηρίζοντας «απαθή» τη στάση της κυβέρνησης, στην πολιτική άνισων αποστάσεων που τηρεί η ΕΕΤΤ απέναντι σε ΟΤΕ και ανταγωνιστές του.
Η αγορά εκτιμά κλιμάκωση των αντιδράσεων από την πλευρά του ΟΤΕ, καθώς ο ανταγωνισμός στην αγορά εντείνεται, ενώ η ΕΕΤΤ θα επιχειρεί να επιβεβαιώσει τον τίτλο της ως «ανεξάρτητης αρχής».
Από την άλλη πλευρά, εντείνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς η σύγκλιση κινητής και σταθερής τηλεφωνίας αποκτά «σάρκα και οστά» σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η ιταλική ρυθμιστική αρχή (Αgcom) επέτρεψε στη Vodafone Ιταλίας να χρησιμοποιεί γεωγραφικούς αριθμούς (σταθερής τηλεφωνίας) στο δίκτυό της.