ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eurobank Properties: υπογραφή προσυμφώνου για την αγορά 9 ακινήτων

Προσύμφωνο αγοράς εννέα ακινήτων (γραφεία, καταστήματα) συνολικής επιφάνειας 17.000 τ.μ. έναντι συνολικού τιμήματος 51,6 εκατ. ευρώ υπέγραψε η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ. Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία κατέβαλε προκαταβολή 2,6 εκατ. ευρώ (ήτοι 5% της συμφωνηθείσας αξίας της αγοραπωλησίας). Πρόκειται για ακίνητα τα οποία ανήκαν στον όμιλο και μετά τη μεταβίβαση θα μισθώνονται είτε στην τράπεζα (EFG Eurobank Ergasias), είτε σε θυγατρικές αυτής. Μεταξύ των ακινήτων περιλαμβάνονται ένα κτίριο μεικτής χρήσης (γραφεία, καταστήματα) που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου (2.035 τ.μ.) και συγκρότημα κτιρίων γραφείων επί της οδού Καλλιρρόης στην Αθήνα (2.524 τ.μ.). Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η Eurobank Properties απέκτησε τη ρουμανική εταιρεία Eliade Tower, ιδιοκτήτρια κτιρίου γραφείων 9.700 τ.μ. αντί ποσού 26,25 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή Floreasca του Βουκουρεστίου, πλησίον της ομώνυμης λίμνης στα βόρεια της πόλης, έχει ανακαινιστεί το 2006 και είναι μισθωμένο εξ ολοκλήρου σε διεθνείς, αλλά και τοπικές εταιρείες. Με τον τρόπο αυτό, η Eurobank Properties ολοκλήρωσε την τρίτη κατά σειρά επένδυσή της στη βαλκανική αγορά, αναμένοντας να τοποθετήσει συνολικά κεφάλαια ύψους 87 εκατ. ευρώ. Είχε προηγηθεί η απόκτηση άλλης μίας εταιρείας στη Ρουμανία, η οποία είναι ιδιοκτήτρια ενός υπό κατασκευή κτιρίου γραφείων στο Βουκουρέστι και συγκεκριμένα στην περιοχή Pipera, όπου βρίσκεται και ομώνυμος σταθμός ΜΕΤΡΟ. Το ακίνητο θα προσφέρει εκμισθώσιμη επιφάνεια 23.347 τ.μ. και 120 θέσεις στάθμευσης. Η εισηγμένη επενδυτική εταιρεία ακινήτων της Eurobank συμφώνησε για την καταβολή του ποσού των 36 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του ακινήτου, μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες ανέγερσης, κατά τα τέλη Φεβρουαρίου του 2008. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Eurobank Properties, το ακίνητο αναμένεται να μισθωθεί σε δύο θυγατρικές εταιρείες του ομίλου Εurobank.

Ανοδικά τα κέρδη της Sonae Sierra

Σε 163,7 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Sonae Sierra κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του έτους, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 17%, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους. Το σύνολο της αξίας της ακίνητης περιουσίας του πορτογαλικού ομίλου ανάπτυξης εμπορικών κέντρων εκτιμήθηκε σε 5,4 δισ. ευρώ (από 4,7 δισ. ευρώ το 2006), εκ των οποίων ακίνητα αξίας 2,7 δισ. ευρώ ελέγχονται απευθείας από τη Sonae Sierra. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ανάπτυξη του ομίλου αποδίδεται στην απόκτηση νέων εμπορικών κέντρων και την άνοδο της αξίας της ακίνητης περιουσίας. Αναφερόμενη στη δραστηριότητα στην ελληνική αγορά, η εταιρεία συνεχίζει τις εργασίες στο Ολυμπιακό Κέντρο του Γαλατσίου, το οποίο μετατρέπει σε εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο σε συνεργασία με τον όμιλο Χαραγκιώνη. Το νέο κέντρο θα λειτουργήσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2008. Παράλληλα, η Sonae Sierra αναπτύσσει το εμπορικό κέντρο Pantheon Plaza στη Λάρισα, σε συνεργασία με τη Rockspring.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή