Στο στόχαστρο της MIG τουρκική ναυτιλιακή εταιρεία

Στο στόχαστρο της MIG τουρκική ναυτιλιακή εταιρεία

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επιβεβαίωση της πληροφορίας που έφερε τη Marfin Financial Group (MIG) να έχει καταθέσει κοινή προσφορά με την Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) για την απόκτηση του 87% της τουρκικής ναυτιλιακής εταιρείας UN Ro-Ro Group, προχώρησε χθες ο ελληνικός όμιλος. Η UN Ro-Ro Group δραστηριοποιείται στη ναυτιλία μικρών αποστάσεων (short-sea shipping), κάτι που μεταφράζεται σε δρομολόγια εντός της Μεσογείου, που θεωρείται ηγέτης στο είδος των μεταφορών όπου εξειδικεύται. Παράλληλα, κατέχει την έβδομη θέση σε παγκόσμια βάση.

Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από επτά οχηματαγωγά φορτηγά πλοία, ενώ αναμένει την παράδοση τεσσάρων ακόμα συναφών πλοίων που βρίσκονται υπό ναυπήγηση.

Με τη σειρά η KKR είναι από τα πλέον καταξιωμένα διεθνή ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια παγκοσμίως. Αμφότεροι οι όμιλοι (KKR και MIG) έχουν προκριθεί στην τελική φάση του διαγωνισμού για την πώληση του 87% του τουρκικού ομίλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή