ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρηματιστήριο: Δύναμη από τα αποτελέσματα 6μηνου

Βαρύ το κλίμα στο ελληνικό Χρηματιστήριο, λόγω της εθνικής τραγωδίας από τις πυρκαγιές, ωστόσο η αγορά άντλησε δύναμη από τα ανοδικά αποτελέσματα εξαμήνου, κυρίως των τραπεζών, και κινήθηκε υψηλότερα την τελευταία εβδομάδα του καλοκαιριού. Παράλληλα, οι ανοδικές τάσεις που επικράτησαν σε Wall Street και Ευρώπη επέδρασαν θετικά στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι επενδυτές δεν είχαν επιστρέψει από τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η τελευταία χρηματιστηριακή εβδομάδα του Αυγούστου χαρακτηρίσθηκε από την κίνηση του γενικού δείκτη να προσεγγίσει τις 4.900 μονάδες με την υποστήριξη των blue chips. Να υπενθυμίσουμε ότι τα υψηλά έτους σημειώθηκαν στη συνεδρίαση της 19ης Ιουλίου 2007 με τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη να φθάνει τις 5.118,51 μονάδες.

Σύμφωνα με το κ. Κωνταντίνο Βέργο, διευθυντή του τμήματος Αναλύσεων και Αναδοχών της Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ και πρόεδρο της Ελληνικής Ενωσης Πιστοποιημένων Αναλυτών, η ελληνική αγορά έχει εισέλθει στον αστερισμό των εξαγορών, καθώς η υπερβάλλουσα ρευστότητα από πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίου αναζητεί στόχο. Σύμφωνα με τον κ. Βέργο, οι εξαγορές αναμένεται να εξαπλωθούν στο επόμενο διάστημα σε μικρότερου μεγέθους εταιρείες. Εξαγορές όσο και συγχωνεύσεις και εισδοχές στρατηγικών επενδυτών αναμένεται να εκδηλωθούν εντονότερα στις τράπεζες, σε εταιρείες τροφίμων, σε ναυτιλιακές και σε εταιρείες λιανεμπορίου.

Στις σημαντικότερες εξελίξεις της εβδομάδας ήταν ασφαλώς τα πολύ καλά αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας, η βελτίωση των αποτελεσμάτων του ΟΤΕ και τα καλύτερα απ’ ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές για τη ΔΕΗ. Σε έκθεσή της αυτή την εβδομάδα η Citigroup για τη ΔΕΗ τονίζει τα εξής: «ύστερα από αρκετά τρίμηνα κατά τη διάρκεια των οποίων δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, η ΔΕΗ για πρώτη φορά μας εξέπληξε θετικά. Τα καθαρά κέρδη είναι κατά 100% καλύτερα των εκτιμήσεών μας και κατά 67% υψηλότερα των προβλέψεων της αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή