Πολιτικές «φωτιές» για τον ΟΤΕ

Πολιτικές «φωτιές» για τον ΟΤΕ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης αποτελούν οι θέσεις των επενδυτικών οίκων για την πορεία του ΟΤΕ μετά την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση της 16ης Σεπτεμβρίου. Η Morgan Stanley πλειοδότησε ευθέως υπέρ της Ν.Δ., γεγονός που προκάλεσε τη… μήνιν του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε χθεσινή του ανακοίνωση, έκανε λόγο για «στημένο και βρώμικο παιχνίδι» της Ν.Δ., ενώ σημείωσε ότι η εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ θ’ ανακόψει την πορεία απαξίωσης του ΟΤΕ.

Η Morgan Stanley απερίφραστα έδωσε την προοπτική ανόδου της μετοχής του ΟΤΕ έως 25% σε περίπτωση νίκης της Ν.Δ. Σημείωσε δε την προοπτική καθόδου της τιμής της μετοχής έως και 15% σε περίπτωση νίκης του ΠΑΣΟΚ. «Ανάλογα με το αποτέλεσμα, μπορούμε να δούμε την ενίσχυση του σεναρίου προοπτικής της μετοχής στα 29 ευρώ ή η μετοχή να κατέρχεται στα επίπεδα των 20-21 ευρώ», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Morgan Stanley. Τέλος, οι αναλυτές του επενδυτικού οίκου παραδέχονται ότι οι πιθανότητες να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές η Ν.Δ. είναι μεγαλύτερες από εκείνες του ΠΑΣΟΚ, παρόλο που το κυβερνών κόμμα δοκιμάζεται μετά τις τελευταίες πυρκαγιές.

Η Goldman Sachs

Σε λίγο διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε η Goldman Sachs. Ο επενδυτικός οίκος υποβάθμισε τη σύστασή του για την μετοχή του ΟΤΕ, κρίνοντας αβέβαιο το εκλογικό αποτέλεσμα. «Με τις ελληνικές εκλογές μόλις δύο εβδομάδες μπροστά και με το αποτέλεσμά τους καθ’ όλα ανοικτό, πολλά θέματα στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες, παραμένουν κατά τη γνώμη μας σε αβεβαιότητα». Για τον λόγο αυτό, οι αναλυτές της Goldman Sachs προχώρησαν σε υποβάθμιση της σύστασης της μετοχής ΟΤΕ και από «αγορά (buy)» προτείνεται πλέον η «ουδέτερη (neutral)» στάση των επενδυτών. Μάλιστα, μείωσαν την τιμή-στόχο της μετοχής από 25,26 ευρώ σε 24,10 ευρώ.

Η αναφορά όμως της Morgan Stanley ήταν εκείνη που «ερέθισε» το ΠΑΣΟΚ. «Το παιχνίδι είναι στημένο και βρώμικο», αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση, στην οποία επίσης γίνεται λόγος για στελέχη της Ν.Δ. που «ασκούν, για μια ακόμη φορά, πολιτική εις βάρος της χώρας και του ΟΤΕ», βρίσκοντας συμπαραστάτες στο εξωτερικό. «Το βέβαιο είναι ότι η επόμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα ανακόψει την πορεία απαξίωσης του ΟΤΕ, την οποία επιμελήθηκε επί 3,5 χρόνια η κυβέρνηση με εντολοδόχο τον εκλεκτό του πρωθυπουργού, κ. Βουρλούμη», κατέληξε η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε την περασμένη Κυριακή και κατά του προέδρου του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμη με αφορμή τις δηλώσεις του, στη διάρκεια της συνδιάσκεψης με τους αναλυτές, όπου τονίστηκε το αυτονόητο – ότι δηλαδή θα είναι τεράστιες οι επιπτώσεις στον ΟΤΕ στο ενδεχόμενο εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ. «Σίγουρα θα υπάρξουν επιπτώσεις. Ο κύριος μέτοχος είναι το Δημόσιο και το Δημόσιο ελέγχεται από την κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν ξέρουμε τι είδους επιπτώσεις, αλλά σίγουρα θα υπάρξουν», κατέληξε ο κ. Βουρλούμης. Απαντώντας στον πρόεδρο του ΟΤΕ, ο υπεύθυνος Τηλεπικοινωνιών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Ντ. Ρόβλιας έκανε λόγο για τον «κομματικό διοικητή του ΟΤΕ», ο οποίος «ξαναχτύπησε». «Απ’ όλο το πνεύμα της ερώτησης και της απάντησης, σε συνδυασμό με τις ερωτήσεις και απαντήσεις που προηγήθηκαν, δεν μένει η παραμικρή αμφιβολία ότι ο κ. Βουρλούμης προέβλεψε αρνητικές επιπτώσεις για τον ΟΤΕ αν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές», ανέφερε η ανακοίνωση του κ. Ρόβλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή