H Μηχανική σχεδιάζει να εισαγάγει σε Χρηματιστήριο του Λονδίνου 5 θυγατρικές

H Μηχανική σχεδιάζει να εισαγάγει σε Χρηματιστήριο του Λονδίνου 5 θυγατρικές

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη χρηματιστηριακή αγορά ΑΙΜ (Alternative Investment Market) του Λονδίνου φαίνεται πως επιλέγει η Μηχανική για την άντληση κεφαλαίων που θα χρηματοδοτήσουν τις σημαντικές επενδύσεις που δρομολογεί στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στον κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται η σύσταση μιας εταιρείας συμμετοχών (holding), στην οποία θα εισφερθούν οι πέντε θυγατρικές του ομίλου στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε Βουλγαρία, Αίγυπτο, Λευκορωσία, Ουκρανία και Ρωσία. Εν συνεχεία, η εν λόγω holding θα πραγματοποιήσει τη δημόσια εγγραφή των μετοχών της στην ΑΙΜ, καθώς η αγορά αυτή προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα εισαγωγής και λιγότερη γραφειοκρατία, συγκριτικά π. χ. με το χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE). Αν και οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα, εκτιμάται ότι προς διάθεση στο επενδυτικό κοινό θα οδεύσει το 25% της νέας εταιρείας συμμετοχών.

Η κίνηση αυτή θεωρείται φυσική εξέλιξη της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του ομίλου της Μηχανικής στην ανάπτυξη ακινήτων. Ο όγκος των έργων και οι σημαντικές επενδύσεις που αυτά απαιτούν, σε συνδυασμό με το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον ξένων funds, αποτελούν τους βασικότερους λόγους. Μόνο στη Μόσχα, όπου η εκεί θυγατρική (Μηχανική Ρωσία) δρομολογεί εννιά έργα με προϋπολογισμό άνω του 1,5 δισ. δολαρίων, ενώ τα προσδοκώμενα έσοδα προσεγγίζουν τα 3 δισ. δολάρια.

Ηδη, η εταιρεία έχει ξεκινήσει προπωλήσεις στο συγκρότημα Αρτεμις στo Κίεβο της Ουκρανίας, όπου κατασκευάζεται συγκρότημα γραφείων-διαμερισμάτων επιφάνειας 53.000 τ. μ. Επίσης, στο τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν και τα κτιριακά έργα στο συγκρότημα «Μέγας Αλέξανδρος» στη Μόσχα, όπου προβλέπεται η ανέγερση τριών πύργων γραφείων με συνολική επιφάνεια 157.000 τ. μ. Σε τροχιά έναρξης των εργασιών βρίσκεται και το «Odessa Dream» στην Οδησσό (Ουκρανία), όπου θα αναπτυχθεί οικιστικό και ψυχαγωγικό πάρκο 206.422 τ. μ. σε παραθαλάσσια έκταση 200 στρεμμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή