Ακτινογραφία για δέκα ελληνικές εισηγμένες στο Λονδίνο

Ακτινογραφία για δέκα ελληνικές εισηγμένες στο Λονδίνο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Λονδίνο παρουσιάζονται σήμερα και αύριο οι προοπτικές 10 εισηγμένων επιχειρήσεων, υπό την αιγίδα της Deutshe Bank, καθώς διοργανώνεται το πρώτο «ελληνικό οδοιπορικό παρουσιάσεων» για τη νέα περίοδο αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Οι εισηγμένες επιχειρήσεις που θα λάβουν μέρος προέρχονται κυρίως από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, με τις τράπεζες να έχουν τη «μερίδα του λέοντος», ενώ υπάρχουν και εταιρείες από τον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης Mid Cap 40. Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες που μετέχουν είναι οι εξής: Εθνική, Eurobank, OTE, Intralot, Frigoglass, Lamda Development, ΓΕΚ, Alapis, Ελληνική Τράπεζα και Κύπρου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», όλες οι επιχειρήσεις έχουν κλείσει κατά μέσον όρο πάνω από 10 ραντεβού (one to one) με τους εκπροσώπους μεγάλων επενδυτικών «σπιτιών». Μάλιστα, έχουν επιλεγεί ξένοι οίκοι που μέχρι σήμερα δεν έχουν παρουσία στο μετοχικό κεφάλαιο των παραπάνω εισηγμένων εταιρειών.

Ωστόσο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται για 2η χρονιά η Greek Day που διοργανώνει η ΕΧΑΕ σε συνεργασία με το Bloomberg στη βρετανική πρωτεύουσα, στις 3 και 4 Οκτωβρίου. Πρόκειται να συμμετάσχουν 39 εισηγμένες επιχειρήσεις, που είναι οι εξής: Alpha Bank, Attica, Cosmote, Εfg Eurobank, Fourlis, Frigoglass, Info-Quest, J&P Αβαξ, Lamda Development, Proton, S&B, Sprider, Ασπίς Τράπεζα, Βιοχάλκο, ΓΕΚ-Τέρνα, Σαράντης, Υγεία, Ελβαλ-Χαλκόρ, ΕΛΠΕ, ΕΛΤΕΧ, Ηλεκτρονική Αθηνών, Ιασώ, Ιατρικό Αθηνών, Ιντραλότ, Μηχανική, Μότορ Οϊλ, Μυτιληναίος, ΝΕΛ, Νεοχημική, Νηρεύς, ΟΠΑΠ, Σιδενόρ-Σωληνουργεία Κορίνθου, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Τιτάν, Τράπεζα Κύπρου και Τράπεζα Πειραιώς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για την «ελληνική ημέρα» στο Λονδίνο είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον 80 εισηγμένες, ενώ έχουν ξεπεράσει τους 50 οι μεγάλοι διεθνείς επενδυτικοί όμιλοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής στο επικείμενο ελληνικό roadshow.

Τα οφέλη από τη συμμετοχή των εισηγμένων στις διεθνείς παρουσιάσεις είναι προφανή την τελευταία διετία όταν ουσιαστικά ξεκίνησαν οι παρουσιάσεις των ελληνικών επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού. Παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στην κεφαλαιοποίηση των εταιρειών, γεγονός που οφείλεται στην είσοδο ξένων επενδυτών στα μετοχικά κεφάλαια των ελληνικών επιχειρήσεων. Μη λησμονούμε, εξάλλου, ότι σήμερα το 60% των ημερήσιων συναλλαγών διενεργείται από ξένα χαρτοφυλάκια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή