Ο Π. Βουρλούμης ξεκαθαρίζει την εικόνα για τον ΟΤΕ

Ο Π. Βουρλούμης ξεκαθαρίζει την εικόνα για τον ΟΤΕ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ανεύθυνες σαχλαμάρες» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμης τα όσα λέγονται και γράφονται για την πορεία του ΟΤΕ μετά τις εκλογές, συναρτώμενες με το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο κ. Βουρλούμης επανέλαβε τις δηλώσεις του που έκανε στους αναλυτές κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου 2007, αναφέροντας ότι το αποτέλεσμα των εκλογών επηρεάζει την πορεία του ΟΤΕ αλλά ο ίδιος δεν μπορεί να γνωρίζει σε ποια έκταση και βάθος. «Δεν μπορώ να προδικάσω το πώς θα επηρεαστεί ο ΟΤΕ από το αποτέλεσμα των εκλογών», επανέλαβε ο κ. Βουρλούμης. Ο πρόεδρος του ΟΤΕ σημείωσε με έμφαση ότι ο Οργανισμός έχει «σοβαρές προοπτικές για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή», αφού προσφέρει μεγάλη επιχειρηματική και γεωγραφική διασπορά δραστηριοτήτων.

Σε ό,τι αφορά τα επιχειρησιακά θέματα, ο πρόεδρος του ΟΤΕ σημείωσε ότι ο ανταγωνισμός αυξάνεται ραγδαία στην Ελλάδα και σήμερα το μερίδιο του ΟΤΕ στις νέες (ευρυζωνικές) συνδέσεις περιορίζεται κάτω του 50%. Σημείωσε ωστόσο ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος του Οργανισμού είναι να διατηρηθεί στο 60% της ευρυζωνικής αγοράς.

Για τον παραπάνω λόγο, η Bear Stearns χθες προχώρησε σε υποβάθμιση της σύστασης μετοχής του ΟΤΕ και από «υπεραπόδοση» θεωρεί ότι η μετοχή θα έχει απόδοση ίδια με εκείνη της αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή