Πάνω από 20 εκατ. ευρώ το 2007 θα επενδύσει η χαλυβουργία Σιδενόρ για την αναβάθμισή της

Πάνω από 20 εκατ. ευρώ το 2007 θα επενδύσει η χαλυβουργία Σιδενόρ για την αναβάθμισή της

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα ξεπεράσουν τα 20 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις που υλοποιεί για το 2007 η Σιδενόρ και αφορούν την επέκταση των υφιστάμενων παραγωγικών της εγκαταστάσεων. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι την τελευταία πενταετία 2002-2006 η μεγαλύτερη επιχείριση χαλυβουργίας στην Ελλάδα δαπάνησε περισσότερα από 230 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του εξοπλισμού των εργοστασίων που διαθέτει.

Οι φετινές επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν στο εργοστάσιο της εισηγμένης στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις της Sovel στον Αλμυρό Μαγνησίας και στην παραγωγική μονάδα των Σωληνουργείων Κορίνθου στη Θίσβη και θα ολοκληρωθούν μέχρι το β΄ τρίμηνο της χρήσης 2008. Πιο συγκεκριμένα, στη μονάδα της Σιδενόρ στη Θεσσαλονίκη θα τοποθετηθεί νέος κλίβανος αναθέρμανσης και θα αναβαθμιστούν οι γραμμές έλασης στο ελασματουργείο, με στόχο την αύξηση της ετήσιας παραγωγικής δυναμικότητας σε τελικά προϊόντα χάλυβα, κυρίως σιδήρου μπετόν, από 600 χιλ. σε 800 χιλ. τόνους. Αντίστοιχη αναβάθμιση μελετάται και για το ελασματουργείο της SOVEL στον Αλμυρό Μαγνησίας. Επίσης, στις εγκαταστάσεις της Sovel έχει προγραμματιστεί νέα επένδυση στη μονάδα σωληνουργίας με σκοπό την παραγωγή σωλήνων υψηλής προστιθέμενης αξίας (API standard). Οι νέοι αυτοί σωλήνες είναι κατάλληλοι για τη μεταφορά υγρών και αέριων καυσίμων και σε συνδυασμό με την γκάμα σωλήνων ευθείας ραφής με μικρότερες διατομές της θυγατρικής και επίσης εισηγμένης Σωληνουργεία Κορίνθου, θα εξασφαλίσουν στον όμιλο Σιδενόρ τη δυνατότητα να προσφέρει προϊόντα που θα καλύπτουν το σύνολο των σχετικών αναγκών της παγκόσμιας ενεργειακής βιομηχανίας. Αναμένεται να αυξηθεί κατά 25% η παραγωγική δυναμικότητα της μονάδας κατασκευής χαλυβδοσωλήνων μεγάλης διαμέτρου ελικοειδούς ραφής στο εργοστάσιο της εταιρείας Σωληνουργεία Κορίνθου, στη Θίσβη.

Στόχος της επένδυσης είναι η κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για υψηλών τεχνικών προδιαγραφών σωλήνες μεταφοράς πετρελαίου και κυρίως φυσικού αερίου, σε διεθνείς αγορές, όπως αυτές της Βόρειας Αμερικής, της Βόρειας Αφρικής και της Δυτικής Ευρώπης, όπου η εταιρεία έχει μακρόχρονη παρουσία. Οι ανωτέρω επενδύσεις αναμένεται να βελτιώσουν ουσιαστικά τη λειτουργική αποτελεσματικότητα του ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ, μέσα από την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας, τη βελτίωση του κόστους παραγωγής και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και των συνεργατών της.

Ανοδο της τάξης του 91% κατέγραψαν το α΄ εξάμηνο του 2007 τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της ΣΙΔΕΝΟΡ, διαμορφούμενα σε 69 εκατ. ευρώ, από 36 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Υπό το πρίσμα των τρεχουσών συνθηκών στην εγχώρια και διεθνή αγορά, η εταιρεία εκτιμά ότι η αναπτυξιακή πορεία του ομίλου θα διατηρηθεί και στο υπόλοιπο της τρέχουσας χρήσης, με συγκράτηση όμως του ρυθμού ανάπτυξης το τρίτο τρίμηνο, κυρίως λόγω της πτώσης των τιμών scrap.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή