EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαθητικό ευρυζωνικό πακέτο προσφέρει ο ΟΤΕ

Στις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας ποντάρει ο ΟΤΕ. Ο Οργανισμός ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο ευρυζωνικής πρόσβασης στο Internet που συνδυάζει υπηρεσίες ηλεκτρονικής μάθησης. Το πακέτο ονομάζεται «School powered by conn-x» και απευθύνεται σε μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Η υπηρεσία ηλεκτρονικής μάθησης συνιστά ένα είδος ηλεκτρονικού φροντιστηρίου. Παράλληλα, όπως αναφέρει ο ΟΤΕ, δίνει στους γονείς την ευκαιρία να ελέγχουν την πορεία των παιδιών τους στα μαθήματα. Η υπηρεσία βασίζεται σε λογισμικό, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα μαθήματα της νέας σχολικής χρονιάς μαζί με τρεις ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά), καθώς και μαθήματα για προχωρημένους στα μαθηματικά με τον τίτλο «Μαθηματικές Ολυμπιάδες».

Το κόστος του προγράμματος, ξεκινάει από 14,80 ευρώ τον μήνα (με ΦΠΑ), αλλά αν κάποιος θέλει να το αγοράσει για δώρο η τιμή του, είναι περίπου 135 ευρώ για ένα χρόνο. Το νέο πακέτο θα παρουσιαστεί επισήμως στη ΔΕΘ.

Νέο αμοιβαίο από την Alpha Τrust

Στη δημιουργία ενός νέου αμοιβαίου κεφαλαίου προχώρησε η Alpha Trust Α.Ε.Δ.Α.Κ. Πρόκειται για το Alpha Trust Opportunities Μετοχικό Εσωτερικού, που επενδύει κυρίως σε μετοχές εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά και σε άλλες αγορές με προσανατολισμό στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στη Ρωσία κ.λπ. Βασικά χαρακτηριστικά του νέου αμοιβαίου είναι η ευελιξία και η ελευθερία επενδυτικών κινήσεων, ακολουθώντας κάποιο από τα επενδυτικά μοντέλα επιλογής μετοχών (value, growth, momentum κ.λπ.) ή συνδυασμό μεταξύ αυτών. Απευθύνεται σε επενδυτές με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα που αναζητούν την εκμετάλλευση επενδυτικών ευκαιριών, αναλαμβάνοντας έως πολύ υψηλού επιπέδου επενδυτικό κίνδυνο.

Η J&P Αβαξ στο Κιάτο

Στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του έργου «Κατασκευή Ηλεκτροκίνησης της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής στο Τμήμα Σ.Κ.Α. – Κιάτο, συνολικής αξίας 48 εκατ. ευρώ, προχώρησαν η ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. και η κοινοπραξία «Alstom Transport S.A. – J&P Αβαξ», όπου ο κατασκευαστικός όμιλος μετέχει με ποσοστό 25%. Το συνολικό μήκος της γραμμής ανέρχεται σε 229,3 χιλιόμετρα. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 22 μήνες.

Κέρδη για τη Χατζηιωάννου

Στην κερδοφορία πέρασε η Χατζηιωάννου Συμμετοχών το πρώτο εξάμηνο της χρήσης. Σε επίπεδο αποτελεσμάτων μετά φόρων, οι περσινές ζημίες ύψους 800.000 ευρώ περίπου μετατράπηκαν σε κέρδη ύψους 4,5 εκατ. ευρώ φέτος, εξέλιξη που αποδίδεται και στα έκτακτα έσοδα από την πώληση του Expo Athens, την πώληση ακινήτου στη Βουλγαρία αλλά και την διακοπή λειτουργίας της θυγατρικής Megathlon Hellas. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών άγγιξε τα 78,4 εκατ. ευρώ φέτος, από 62,1 εκατ. ευρώ πέρυσι, εξέλιξη που σχετίζεται και με την απορρόφηση των θυγατρικών εταιρειών Vertival ABEE και Infotrust AEBE, ενώ τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν σε 24,3 εκατ. ευρώ φέτος, από 8,1 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Οι… κλωστές ενδυναμώνονται

Μείωσε τις ζημίες η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία το πρώτο εξάμηνο. Σε επίπεδο αποτελεσμάτων προ φόρων, οι ζημίες μειώθηκαν φέτος σε 17,6 εκατ. ευρώ, από ζημίες ύψους 25,6 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα αποτελέσματα EBITDA περιορίστηκαν σε ζημίες ύψους 3,9 εκατ. ευρώ φέτος, από ζημίες ύψους 12,6 πέρσι. Τέλος, ο κύκλος εργασιών βελτιώθηκε κατά 29%, στα 38,5 εκατ. ευρώ από 29,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η εισηγμένη γνωστοποίησε επίσης τις ενέργειές της προκειμένου η μετοχή της να επιστρέψει στο καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης.

Εξαγοράστηκε το 51% της ΜΕΡΚΟΣ

Την υπογραφή οριστικής σύμβασης εξαγοράς ποσοστού 51% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΜΕΡΚΟΣ ΑΕ έναντι 4.875.000 ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από μακροπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό, ανακοίνωσε η Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες.

Στη συμφωνία περιλαμβάνεται και προσύμφωνο αγοράς του υπολοίπου ποσοστού μετοχών 47% το οποίο θα υλοποιηθεί εντός της προσεχούς πενταετίας. Η ΜΕΡΚΟΣ Α.Ε., αποτελεί από άποψη εγκαταστάσεων και τεχνογνωσίας την σημαντικότερη εταιρεία στον κλάδο της επεξεργασίας και τυποποίησης αλιευμάτων ιχθυοκαλλιέργειαςκαι δραστηριοποιείται από το 1994 στο χώρο της εμπορίας νωπών αλιευμάτων. Το 2006, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 20,2 εκατ. ευρώ.

Πιο γαλλική η Εμπορική

Στην αγορά 51.826 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος, συνολικής καθαρής αξίας 1.018.660,76 ευρώ, προχώρησε στις 31 Αυγούστου η εταιρεία Credit Agricole. Ετσι το ποσοστό συμμετοχής της στην Εμπορική αυξήθηκε στο 72% από 71,96%.

Σύνδεσμος Αεροπορικών Εταιρειών

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών (Σ.Α.Α.Ε.). Το νέο διοικητικό συμβούλιο έχει ως εξής: Αναστάσιος Στυλιανόπουλος πρόεδρος, Ντίνος Φραντζεσκάκης αντιπρόεδρος, Μαργαρίτα Ζαμπέλη γενική γραμματέας, Μαρία Θεοφανοπούλου ταμίας, Γιώργος Γρηγορίου, Δημήτρης Λεντζάκης, Ευάγγελος Σταυρόπουλος μέλη. Ο Σ.Α.Α.Ε., ιδρύθηκε το 1989 με μέλη ελληνικές εταιρείες που αντιπροσωπεύουν στη χώρα μας ξένες αεροπορικές εταιρείες. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ενεργοποιούνται στο σύνολο 118 ξένες αεροπορικές εταιρείες, από τις οποίες οι 72 λειτουργούν με Ελληνες Γενικούς Αντιπροσώπους Πωλήσεων (GSAs).

Praktiker: έργο πληροφορικής

Από την Wincor Nixdorf θα προμηθευτεί Ταμειακά Συστήματα (POS), Λογισμικό, και Υπηρεσίες υποστήριξης & συντήρησης για 420 καταστήματα συνολικά σε 8 χώρες. Η εγκατάσταση των ταμειακών συστημάτων είναι μέρος ενός μεγάλου έργου πληροφορικής (ΙΤ project) στην Praktiker που εμπεριέχει εναρμόνιση και τυποποίηση όλων των διαδικασιών σε όλες τις χώρες και σε όλους τους τομείς από τον εφοδιασμό, τη διακίνηση των προϊόντων έως τα Ταμείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή