Βουρλούμης: Οι δηλώσεις μου παρερμηνεύτηκαν

Βουρλούμης: Οι δηλώσεις μου παρερμηνεύτηκαν

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμφανώς αλλαγμένος εμφανίσθηκε χθες ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμης στη συνέντευξη Τύπου για τα νέα προϊόντα του Οργανισμού. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις εκτιμήσεις των αναλυτών της ΜorgaStanely και τις επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ εναντίον του, ο κ. Βουρλούμης χαρακτήρισε «επιπόλαιο» τον αναλυτή που έδωσε τις εκτιμήσεις για την πορεία της μετοχής του ΟΤΕ, αναλόγως του εκλογικού αποτελέσματος που θα προκύψει την 16η Σεπτεμβρίου. Επιπλέον σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν ο ίδιος θα βρίσκεται στη θέση του μετά τις εκλογές, περιορίστηκε να απαντήσει με την ερώτηση -«αμφιβάλλετε ότι ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να λειτουργεί και μετά τις εκλογές;».

Ο κ. Βουρλούμης στο περιθώριο της συνέντευξης σχετικά με το θέμα της μετοχής, είπε ότι ζήτησε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Α. Πιλάβιο, την παρέμβασή του για το θέμα που έχει δημιουργηθεί, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει να παρέμβει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Επανέλαβε ότι ο ίδιος στους αναλυτές είχε δηλώσει πως η εκλογική νίκη της αντιπολίτευσης επηρεάζει την πορεία του ΟΤΕ, αλλά χωρίς να γνωρίζει το βάθος και την έκταση. «Δεν θα είχε προκληθεί τόσος θόρυβος (από τις δηλώσεις μου) αν δεν υπήρχε κάποιος επιπόλαιος αναλυτής να κάνει τις προβλέψεις που έκανε», είπε χαρακτηριστικά. Τις προβλέψεις αυτές, σύμφωνα με τον κ. Βουρλούμη, κάποιοι τις συνέδεσαν με τις δικές του δηλώσεις, διαστρεβλώνοντας το τι είχε πει ο ίδιος, δημιουργώντας έτσι πολιτικό θέμα.

Σε ό,τι αφορά τις συνεχιζόμενες προσλήψεις προσωπικού στον ΟΤΕ, ο κ. Βουρλούμης είπε ότι προσλαμβάνονται περίπου 259 εργαζόμενοι που θα καλύψουν οργανικές θέσεις. Το γεγονός ότι η διαδικασία συμπίπτει να ολοκληρώνεται λίγο πριν από τις εκλογές, είπε ότι αυτό είναι συμπτωματικό. «Εμείς έχουμε το πρόγραμμά μας. Αν η κυβέρνηση αποφάσισε αιφνιδίως να προκηρύξει εκλογές, εμείς δεν έχουμε λόγο ν’ ανατρέψουμε το πρόγραμμά μας. Εδώ είμαστε τώρα και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο και μετά τις εκλογές», είπε ο κ. Βουρλούμης. Τέλος, σε ό,τι αφορά τις επικρίσεις περί «βολέματος» ημετέρων, ο πρόεδρος του ΟΤΕ περιορίστηκε να πει ότι «έχουμε δώσει δείγματα αντικειμενικότητας».

Στο θέμα της συμμετοχής της Marfin, ο κ. Βουρλούμης είπε ότι βάσει νόμου (2190/1920) ένας μέτοχος για να έχει εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του Οργανισμού θα πρέπει να συμφωνήσει η πλειοψηφία. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι αυτό είναι ένα θέμα που δεν έχει απασχολήσει ακόμη, ενώ δεν είχε έτοιμη απάντηση για το τι προβλέπει ο νέος νόμος.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του εφοπλιστή Θ. Βενιάμη στο Δ.Σ. του ΟΤΕ, ο οποίος ταυτόχρονα μετέχει στην Επενδυτική Επιτροπή της MarfiInvestement Group, o επικεφαλής του ΟΤΕ είπε ότι το θέμα έχει εξεταστεί και ότι δεν υπάρχει νομικό κώλυμα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα νέα προϊόντα που ανακοίνωσε ο Οργανισμός, ο πρόεδρος του ΟΤΕ ανέφερε ότι είναι αποτέλεσμα του εντεινόμενου ανταγωνισμού και της αλλαγής της δομής των αγορών στις τηλεπικοινωνίες. Ο τελικός κριτής είναι ο καταναλωτής και αυτός θα αποφασίσει ποιος πάροχος είναι ο κατάλληλος. Ο ΟΤΕ, όπως ανέφεραν τα στελέχη του, θα ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό, παρέχοντας πρωτίστως ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες και δευτερευόντως ανταγωνιστικές τιμές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή