EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

4' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο ισχυρό σχήμα στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες συγχώνευσης της τριπλής συγχώνευσης Hellas On Line (ΗΟL), Τeledome και Unibrain. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης της HOL, η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής δημιουργεί ένα νέο ισχυρό σχήμα στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, που βάζει στόχο να καταστεί ο Νο 2 πάροχος στην Ελλάδα. «Η εισαγωγή της Hellas On Line στο χρηματιστήριο δίνει στην εταιρεία τη δυνατότητα να αντλήσει κεφάλαια και να αυξήσει τη ρευστότητά της, ώστε να υλοποιήσει τις απαραίτητες επενδύσεις που θα της επιτρέψουν να πετύχει τον στόχο της: Να γίνει ο μεγαλύτερος εναλλακτικός πάροχος σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα», ανέφερε το σχετικό δελτίο Τύπου. Σύμφωνα με την εταιρεία, με τη συγχώνευση των τριών εταιρειών η Hellas On Line αριθμεί πλέον πάνω από 100.000 συνδρομητές, εκ των οποίων οι 25.000 είναι πελάτες μέσω αδεσμοποίητης πρόσβασης (LLU), και αποκτάει 80 κέντρα συνεγκατάστασης και απομακρυσμένης συνεγκατάστασης σε όλη την Ελλάδα. Τα έσοδα της νέας εταιρείας για το 2007 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 90 εκατομμύρια ευρώ και το ποσοστό των χρηστών LLU να φτάσει το 50%.

Για την Attica Συμμετοχών

Διαψεύδει με χθεσινή του ανακοίνωση στο Χ.Α. ο όμιλος Attica Συμμετοχών ότι υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος εξαγοράς της από τον όμιλο Grimaldi, που ως γνωστόν συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΝΕΚ Lines. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ακτοπλοϊκής εταιρείας, συμφερόντων του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου, «ουδέποτε εξεδηλώθη ενδιαφέρον από τον όμιλο Grimaldi». Στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2007, ο όμιλος Attica Συμμετοχών παρουσίασε ενοποιημένες πωλήσεις στα 144,8 εκατ. ευρώ έναντι 133,1 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο 2006 και ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) 30,1 εκατ. ευρώ από 22 εκατ. ευρώ. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα της Attica Group, στα οποία περιλαμβάνονται έκτακτα κέρδη 12,5 εκατ. ευρώ από την πώληση του Superfast X και κέρδη 27,7 εκατ. ευρώ από συμμετοχές και χρεόγραφα που αφορούν στην πώληση του ποσοστού συμμετοχής της Attica Group στο μετοχικό κεφάλαιο των Μινωικών Γραμμών, παρουσιάζουν καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας 42,1 εκατ. ευρώ έναντι 1,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2006. Σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση ότι τα συγκριτικά στοιχεία του 2006 αναφέρονται στις συνεχιζόμενες δραστηριότητες και δεν περιλαμβάνουν αυτές τριών Superfast που ήταν δρομολογημένα στις γραμμές της Βαλτικής Θάλασσας και πωλήθηκαν τον Απρίλιο 2006.

Εκ νέου στο Χ.Α. η Πετζετάκις

Αίτηση για την επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών της στο Χ.Α. πρόκειται να καταθέσει άμεσα η Πετζετάκις, μετά τις πρόσφατες ευνοϊκές επιχειρηματικές εξελίξεις. Οι γραμμές παραγωγής της μητρικής εταιρείας, μετά την αποπληρωμή της εγγυητικής που όφειλε στη Wavin, μπαίνουν και πάλι σε κανονική ροή λειτουργίας. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχες του Αυγούστου, η Πετζετάκις έλαβε ως ενδιάμεση χρηματοδότηση κοινό ομολογιακό δάνειο, 4μηνης διάρκειας, ύψους 7 εκατ. ευρώ με το οποίο αποπλήρωσε την εγγυητική της Wavin (2,5 εκατ. ευρώ) και χρησιμοποίησε το υπόλοιπο για αγορά πρώτων υλών. Η μητρική εταιρεία, σε λειτουργικό επίπεδο, παρουσίασε πωλήσεις 14,6 εκατ. ευρώ έναντι 25,3 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ το μεικτό της περιθώριο συρρικνώθηκε στο 5,4%. Μείωση είχαν και οι ενοποιημένες πωλήσεις που υποχώρησαν στα 84,9 από 102,9 εκατ. ευρώ. Από τις θυγατρικές εταιρείες του ομίλου εκείνη της Αφρικής διατηρεί την ανοδική της δυναμική, η οποία φέτος πούλησε τη θυγατρική της City Plastics Industrial έναντι 86 χιλ. ευρώ που βρισκόταν σε αδράνεια.

Αλλαγή διευθυντών

Καθήκοντα διευθυντή της Διεύθυνσης Εκμετάλλευσης Θερμοηλεκτρικών Σταθμών της ΔΕΗ Α.Ε. ανέλαβε πρόσφατα ο κ. Ιωάννης Κοπανάκης, μέχρι τώρα διευθυντής της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Απόδοσης Παραγωγής, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιχείρησης. Παράλληλα, από τις 3 Σεπτεμβρίου καθήκοντα διευθυντή στη Διεύθυνση Υπηρεσιών Στέγασης της ΔΕΗ ανέλαβε ο κ. Τσικριπής Κωνσταντίνος, διευθυντής μέχρι σήμερα της Διεύθυνσης Οικονομικού και Διοικητικού Ελέγχου.

Ακόμη περισσότερα καλλυντικά

Ενα ακόμη κατάστημα αξεσουάρ και καλλυντικών «Colours & Beauty» προστέθηκε στο δίκτυο που αναπτύσσει η εταιρεία Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ. Το νέο κατάστημα λειτουργεί στη Σάμο, με τη μέθοδο της δικαιόχρησης. Πρόκειται για το τέταρτο κατάστημα που εγκαινιάζεται στην ελληνική αγορά από την εισηγμένη, η οποία έχει τα δικαιώματα ανάπτυξης του σήματος σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Στους στόχους της διοίκησης της Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ είναι η λειτουργία τουλάχιστον 50 σημείων, σε χρονικό ορίζοντα τριετίας.

Πώληση μετοχών από ΔΙΕΚΑΤ

Στην πώληση 100.000 μετοχών της Μοχλός, μέλους του ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής, προχώρησε κατά τη συνεδρίαση της 4/9 η ΔΙΕΚΑΤ, εκ των μετόχων της εταιρείας. Απόρροια της κίνησής της αυτής ήταν η μείωση του ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Μοχλός από 5,14% σε 5%. Η ενέργεια αυτή εκτιμάται ότι εντάσσεται στην προσπάθεια της ΔΙΕΚΑΤ να ενισχύσει τη ρευστότητά της, μέσω ρευστοποίησης διαφόρων περιουσιακών στοιχείων. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται κατά το τελευταίο διάστημα σε αναζήτηση αγοραστή για τις εγκαταστάσεις εφοδιασμού καυσίμων που διαθέτει στο Portland της Μ. Βρετανίας από κοινού με την ΒΡ. Προηγήθηκε η πώληση των ποσοστών μειοψηφίας της ΔΙΕΚΑΤ στις εταιρείες ΔΙΕΚΑΤ Ενέργεια και ΔΙΕΚΑΤ Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αντί ποσών 2,1 εκατ. ευρώ και 1 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Με νέο υπεύθυνο

Από τις 23 Αυγούστου 2007 νέος υπεύθυνος εσωτερικού ελέγχου της εταιρείας Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου έχει αναλάβει η κ. Χαρακίδα Ιωάννα, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Αναγνωστόπουλου. Η κυρία Χαρακίδα Ιωάννα είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή