UBS: Μεγάλη η δυναμική των ελληνικών τραπεζών

UBS: Μεγάλη η δυναμική των ελληνικών τραπεζών

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή αύξηση των χορηγήσεων στην εγχώρια αγορά, ανθεκτικά spreads δανεισμού, ισχυρά spreads καταθέσεων και μεγαλύτερη ανάπτυξη από το αναμενόμενο χάρη στη δραστηριότητά τους στις αναδυόμενες αγορές συνθέτουν ένα τοπίο με ευνοϊκές προοπτικές για τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με χθεσινή έκθεση της ελβετικής τράπεζας UBS. Παράλληλα, η αμερικανική GoldmaSachs χαρακτηρίζει τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ως μία από τις πλέον ελκυστικές και σχετικά ασφαλείς επιλογές στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο. Αλλωστε, η Εθνική αποτελεί την κορυφαία επιλογή από τις ελληνικές τράπεζες και για την UBS λόγω της ισχυρής καταθετικής βάσης, της καλής ρευστότητας, της μεγάλης έκθεσης στις αναδυόμενες αγορές της νοτιοανατολικής Ευρώπης, της ισχυρής δημουργίας κεφαλαίων ενώ αναμένεται αύξηση των κερδών ανά μετοχή περισσότερο από 25% για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο διεθνής οίκος δίνει σύσταση αγορά για Εθνική, Eurobank, Alpha και Αγροτική, ενώ δεν διατυπώνει γνώμη για την Πειραιώς επειδή είναι η ίδια ανάδοχος της αύξησης κεφαλαίου της ελληνικής τράπεζας, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε εξέλιξη είναι και η αύξηση κεφαλαίου της Eurobank, αλλά η UBS εκτιμά πως Alpha, Εθνική και Αγροτική δεν έχουν λόγο να ακολουθήσουν καθώς έχουν επαρκή κεφαλαιοποίηση.

Στο στόχαστρο η Banque Du Caire

Η αιγυπτιακή τράπεζα Banque Du Caire βρίσκεται στο στόχαστρο των μεγάλων εγχωρίων τραπεζών. Η Banque Du Caire ιδρύθηκε το 1952 και είναι μία από τις μεγαλύτερες αιγυπτιακές τράπεζες, κατέχοντας μερίδιο αγοράς (βάσει ενεργητικού) της τάξης του 6,3%, ενώ το δίκτυό της αριθμεί 230 σημεία. Η αιγυπτιακή κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του 80% των μετοχών της τράπεζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή