Αισιόδοξη και η Dresdner για τις ελληνικές τράπεζες

Αισιόδοξη και η Dresdner για τις ελληνικές τράπεζες

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικές προοπτικές έχουν οι ελληνικές τράπεζες, προσφέροντας ταυτόχρονα αναπτυξιακά και αμυντικά χαρακτηριστικά σύμφωνα με χθεσινή έκθεση της γερμανικής τράπεζας Dresdner Kleinwort. Στο θέμα των εξαγορών και συγχωνεύσεων, ο διεθνής οίκος δεν «βλέπει» εμπλοκή σε τέτοια δραστηριότητα από τον πιο προφανή υποψήφιο προς εξαγορά, την Alpha, ενώ Εθνική και Eurobank, αν εμπλακούν, θα είναι αγοραστές.

Στην ίδια έκθεση η Dresdner διατήρησε την τιμή-στόχο και τη σύσταση για την Εθνική και την Alpha, αλλά μείωσε την τιμή-στόχο για τη Eurobank εξαιτίας των συνεπειών της αύξησης κεφαλαίου στα κέρδη ανά μετοχή. Συνολικά για τον κλάδο η γερμανική τράπεζα διατηρεί τη σύσταση «overweight», δηλαδή μεγαλύτερη έκθεση από τη συνήθη και επισημαίνει ότι οι ρυθμοί αύξησης των κερδών ανά μετοχή, που είναι οι καλύτεροι της Ευρώπης, αναμένεται να διατηρηθούν, ενώ ο ρυθμός αύξησης των δανείων, παρά την επιβράδυνσή του, είναι από τους υψηλότερους στις χώρες που παρακολουθεί η γερμανική τράπεζα. Επιπλέον, η επέκταση των ελληνικών τραπεζών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη θα υποστηρίξει τον όγκο των δραστηριοτήτων, τα περιθώρια κερδών και τα ίδια τα κέρδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή