Aegean: επένδυση 1,5 δισ. δολαρίων για νέα αεροπλάνα

Aegean: επένδυση 1,5 δισ. δολαρίων για νέα αεροπλάνα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη έξι αεροσκάφη Airbus Α320 αναμένεται να προστεθούν στο στόλο της Aegean Airlines. Η εταιρεία προχώρησε στην παραγγελία των αεροσκαφών εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο συνολικά 25 αεροσκάφη της οικογένειας των Αirbus.

Αναλυτικά, η εταιρεία περιμένει 23 αεροσκάφη τύπου Α320 και 2 τύπου Α321. Τα τρία πρώτα εξ αυτών παραδόθηκαν ήδη στις αρχές του 2007, ακόμη δέκα αναμένεται να παραληφθούν μέσα στο 2008, ενώ η συνολική ανανέωση του στόλου πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2010. Η αξία της συνολικής παραγγελίας, των 25 αεροσκαφών, υπερβαίνει το 1,5 δισ. δολάρια (σε τιμές τιμοκαταλόγου κατασκευαστή). Τα αεροσκάφη τύπου Α320 θα είναι εξοπλισμένα με μηχανές V2500 της International Aero Engines, ενώ η καμπίνα τους θα είναι ευρύχωρη τόσο για την Οικονομική όσο και για τη Διακεκριμένη Θέση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Τα νέα αεροπλάνα πρόκειται να αντικαταστήσουν σταδιακά τα 15 ήδη υπάρχοντα στον στόλο της Aegean Boeing 737 300/400, ενώ παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης του στόλου κατά δύο έως τρία αεροσκάφη ετησίως. Η ανανέωση του στόλου θα επιτρέψει στην εταιρεία να διευρύνει το δίκτυό της, επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της προς διεθνείς προορισμούς, ενώ παράλληλα αποτελεί, σύμφωνα με την Aegean, μια ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών της στο σύνολο του δικτύου της, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. «Η επιτυχής πορεία μας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό μάς δίνει την αυτοπεποίθηση αλλά και το κίνητρο να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο στόλο αεροσκαφών», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Aegean Airlines κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, συμπληρώνοντας ότι «μετά την παράδοση των νέων Airbus Α320/321 η εταιρεία θα έχει να επιδείξει τον νεαρότερο στόλο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη». Η οικογένεια των Airbus Α320 αεροσκαφών αποτελεί την πρώτη επιλογή των αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως και είναι η πρώτη σε πωλήσεις στην αγορά. Περισσότερα από 5.300 αεροσκάφη έχουν παραγγελθεί μέχρι σήμερα, ενώ πέραν των 3.100 έχουν παραδοθεί προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των 184 πελατών σε όλο τον κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή