O ΔΗΚΤΗΣ

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πολυδιάστατος αγώνας του κ. Παναγή Βουρλούμη…

Δεν θα μπορούσε να ήταν και διαφορετικά. Η εικόνα αποκαλυπτική από το κεντρικό κατάστημα του ΟΤΕ στη Σταδίου, που δείχνει και το μέγεθος των αλλαγών που πρέπει να πραγματοποιηθούν στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος. Καταναλωτής που πήγε να ενημερωθεί για τα νέα προϊόντα, χθες το πρωί στο συγκεκριμένο κατάστημα εισέπραξε την απάντηση του εντεταλμένου υπαλλήλου ότι δεν γνωρίζει τίποτα! Ο καταναλωτής επέμεινε λέγοντας: Μα τα ανακοίνωσε 24 ώρες νωρίτερα ο ίδιος ο κ. Βουρλούμης σε συνέντευξη Τύπου… Αυτή τη φορά ο υπάλληλος απάντησε ότι δεν βλέπει τηλεόραση (σ.σ. !) και έτσι δεν γνωρίζει τι ανακοίνωσε ο κ. Βουρλούμης. Ο πελάτης, φυσικά, έμεινε «κόκκαλο».

Απτόητοι φοροφυγάδες

Παλεύει ο κ. Αλογοσκούφης για να καταστείλει τη φοροδιαφυγή και κερδίζει πόντους, καθώς φαίνεται ότι η ιστορία με τις αποδείξεις πονάει τους μονίμως φοροδιαφεύγοντες. Σκηνή που διημείφθη σε επαρχιακό εστιατόριο -όπως μας έλεγε αναγνώστης- μαρτυρά το εύρος του αγώνα που πρέπει να συνεχίσει η κυβέρνηση, αλλά και το πόσο βαθιά ριζωμένη είναι η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. Ο αναγνώστης μας ζήτησε απόδειξη από εστιατόριο και εισέπραξε την αγενή απάντηση του εστιάτορα ότι «δεν δίνει απόδειξη». Οταν ο πελάτης επανήλθε και εξήγησε ότι θα την χρησιμοποιήσει στην εφορία, ο εστιάτορας ως άλλος φοροτέχνης του εξήγησε συγκαταβατικά ότι δεν θα έχει ωφέλεια γιατί ο λογαριασμός είναι μικρός! Επιμύθιο: Ζητάτε με μανία αποδείξεις, καθώς αυτές μειώνουν σημαντικά το φόρο εισοδήματος.

Νέα διαδικτυακή «περιοχή»

Η νέα κατάληξη. travel στο παγκόσμιο internet έχει αρχίζει να κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα, καθώς υποστηρίζεται διεθνώς από περισσότερους από 120 διεθνείς και εθνικούς τουριστικούς φορείς. Η Tralliance International, διαχειρίστρια εταιρεία του. travel σε παγκόσμιο επίπεδο πραγματοποιεί μία εκτενή καμπάνια «branding», προκειμένου να καθιερώσει στη συνείδηση της τουριστικής βιομηχανίας και των καταναλωτών την εικόνα ότι το σήμα. travel πιστοποιεί την αυθεντικότητα του website ως γνήσιου τουριστικού. Μέχρι σήμερα, από τον Μάιο του 2007 που ξεκίνησε επίσημα η διαδικασία της ενημέρωσης της ελληνικής και κυπριακής αγοράς και της πιστοποίησης από τον ΣΕΤΕ, έχουν ανταποκριθεί μεγάλες επιχειρήσεις και φορείς της Αυτοδιοίκησης για να διασφαλίσουν τις διευθύνσεις τους σε κατάληξη. travel.

Διαψεύδονται οι Κασσάνδρες

Σε θετική πορεία κινείται ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ Α.Ε.) σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του Α΄ εξαμήνου του 2007 που έγιναν προσφάτως γνωστά. Ετσι, λοιπόν, κόντρα στις περί του αντιθέτου προβλέψεις ορισμένων κύκλων, ο ΟΛΠ διαμόρφωσε κύκλο εργασιών στα 81,3 εκατομμύρια ευρώ με αύξηση κατά 9,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006. Επίσης θεαματική εμφανίζεται και η βελτίωση της κερδοφορίας κατά 73%, χωρίς αύξηση των τιμολογίων. Τι σημαίνουν αυτά; Σαφώς σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αποτέλεσμα της στρατηγικής της διοίκησης του Οργανισμού που πολύ πρόσφατα βαλλόταν πανταχόθεν…

Πόσα κατέχουν οι ξένοι;

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν από το Αποθετήριο Αξιών τα στοιχεία για την επενδυτική εικόνα στο Χ.Α., τον Αύγουστο. Το ενδιαφέρον εντοπίζεται στο ποσοστό που ελέγχουν οι ξένοι θεσμικοί, καθώς ήδη διαθέτουν 1 στις 2 ελληνικές μετοχές. Παράλληλα θα διαφανεί, εάν συνεχίσθηκε και τον προηγούμενο μήνα, η «έξοδος» των εγχωρίων επενδυτών οι οποίοι έχουν περιορίσει σημαντικά την επενδυτική τους συμμετοχή.

Για μια πλήρη εξαγορά

«Πράσινο» φως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη δημόσια πρόταση της Marfin Investment Group για τη Vivartia. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής ενέκρινε χθες το περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου για την υποχρεωτική δημόσια πρόταση της MIG προς τους μετόχους της Vivartia για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της. Τώρα απομένει να ορισθεί το χρονικό διάστημα διενέργειας της δημόσιας πρότασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή