Οι μεσαίου μεγέθους όμιλοι προσπαθούν να γίνουν μεγάλοι

Οι μεσαίου μεγέθους όμιλοι προσπαθούν να γίνουν μεγάλοι

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες είναι οι φιλοδοξίες των μεσαίου μεγέθους ομίλων όπως η Marfin Popular Bank (MPB) η οποία έχει ενεργητικό ύψους 29 δισ. ευρώ, η Τράπεζα Κύπρου με ενεργητικό 28,6 δισ. ευρώ, η Emporiki με 24,1 δισ. ευρώ, η Αγροτική Τράπεζα με 22,1 δισ. ευρώ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το ενεργητικό του οποίου φτάνει τα 12,5 δισ. ευρώ.

ΒΜarfin Popular Bank. Η MPB για το επόμενο διάστημα θα δώσει βάρος στην ενίσχυση της θέσης της στην εγχώρια αγορά με τη δημιουργία νέων καταστημάτων αλλά και τη διάθεση νέων λίαν ανταγωνιστικών προϊόντων. Παράλληλα εξετάζονται ευκαιρίες εξαγορών στο εξωτερικό, ενώ στελέχη του ομίλου σημειώνουν ότι στην παρούσα περίοδο κινήσεις συνένωσης στην εγχώρια αγορά δεν αντιμετωπίζονται θετικά από τους μεγάλους παίκτες.

ΒΤράπεζα Κύπρου. Η επέκταση στις αγορές της Ουκρανίας και της Ρωσίας αποτελεί το νέο μεγάλο αναπτυξιακό στοίχημα για τον Ομιλο της Τράπεζας Κύπρου. Η τράπεζα εξετάζει την εξαγορά δύο τραπεζών, μικρού μεγέθους, στις δύο χώρες ώστε να επιταχύνει την υλοποίηση των φιλόδοξων σχεδίων της. Βασικός στόχος της διοίκησης της τράπεζας παραμένει η περαιτέρω ανάπτυξή της στην εγχώρια αγορά. Η Τράπεζα Κύπρου, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε χωρίς να πραγματοποιήσει καμία εξαγορά, παρουσίασε εντυπωσιακή ανάπτυξη και σήμερα συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλυτέρων τραπεζών της χώρας, αφήνοντας πίσω παραδοσιακές τραπεζικές δυνάμεις όπως η Emporiki Bank.

BEmporiki Bank. Η νέα διοίκηση της Emporiki Bank έχει ρίξει όλο το βάρος της στην αναδιάρθρωση, τον μετασχηματισμό και την ομαλή ένταξη της τράπεζας στον όμιλο της Credit Agricole. Παράλληλα η διοίκηση της τράπεζας παρουσίασε το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την περίοδο 2007 – 2011 το οποίο προβλέπει μέση ετήσια αύξηση κερδών κατά 30%.

ΒΑΤΕbank. Η ΑΤΕbank, έχοντας πραγματοποιήσει μια αποτελεσματική αντεπίθεση στον τομέα της λιανικής, προετοιμάζει το έδαφος για την εξόρμησή της και στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Παράλληλα η διοίκηση της τράπεζας αντιμετώπισε το μεγάλο πρόβλημα της κακής ποιότητας του χαρτοφυλακίου δανείων του Ομίλου Αγροτικής: έτσι στο πρώτο εξάμηνο του 2007 ο δείκτης των μη εξυπηρετουμένων δανείων υποχώρησε κάτω του 10%, για πρώτη φορά, και διαμορφώθηκε στο 9,6% από 14,3% στις 30 Ιουνίου 2006.

ΒΤαχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η ενίσχυση της θέσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στον τομέα της τραπεζικής λιανικής αποτελεί τη μεγάλη προτεραιότητα της διοίκησης της τράπεζας. Σημειώνεται ότι πλέον, μετά τη διάθεση του 20% των μετοχών του Τ.Τ. σε θεσμικούς επενδυτές, η τράπεζα απελευθερώνεται από τα βάρη του Δημοσίου και μπορεί με μεγαλύτερη ευελιξία να κινηθεί στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό για τον κλάδο περιβάλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή