ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερκαλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς

Σημαντική υπερκάλυψη πέτυχε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, ύψους 1,35 δισ. ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε χθες. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πολλοί μέτοχοι της τράπεζας έκαναν χρήση του δικαιώματος προεγγραφής για την κάλυψη τυχών αδιάθετων δικαιωμάτων. Ετσι αργά το απόγευμα είχαν συγκεντρωθεί κεφαλαία ύψους 2 δισ. ευρώ υπερκαλύπτοντας κατά 1,5 φορά την έκδοση.

Στελέχη του Ομίλου Πειραιώς σημειώνουν το σύνολο των ξένων θεσμικών επενδυτών και οι μεγάλοι μέτοχοι της τράπεζας άσκησαν πλήρως τα δικαιώματά τους.

Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς αφορά 1,35 δισ. ευρώ με τη διάθεση 1 νέας για κάθε 4 παλαιές μετοχές στην τιμή των 20 ευρώ ανά μετοχή.

Μπαίνει «λουκέτο» στην αλλαντοβιομηχανία «Θράκη»

Την παρέμβαση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης και Απασχόλησης ζητεί η ΓΣΕΕ, προκειμένου να αποτραπεί η απόλυση 135 εργαζομένων της αλλαντοβιομηχανίας «Θράκη» στον Εβρο.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της τριτοβάθμιας οργάνωσης,η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας προχώρησε στον διορισμό προσωρινής διοίκησης, η οποία θα κινήσει τις διαδικασίες άμεσης εκκαθάρισης. Οι εξελίξεις κρίνονται εξαιρετικά δυσμενείς για την απασχόληση σε ένα Νομό που πλήττεται από την ανεργία. H επιχείρηση πέρασε από την ETBA το 1993 στην Spentzos K.G. Βασικός μέτοχος της εταιρείας ήταν ο κ. K. Σπέντζος, ο οποίος επένδυσε περί τα 80 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια για εκσυγχρονισμό στηριζόμενος κατά βάση σε τραπεζικό δανεισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή