Με ενισχυμένες πωλήσεις 32% το Attica στο 8μηνο και προοπτική εισαγωγής στο Χ.Α.

Με ενισχυμένες πωλήσεις 32% το Attica στο 8μηνο και προοπτική εισαγωγής στο Χ.Α.

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μικρή ανανέωση του προϊοντικού του μείγματος προχωράει το πολυκατάστημα Attica the Department Store, επιχειρώντας να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό, αλλά και να διευρύνει περαιτέρω τα περιθώρια κερδοφορίας του. Οι οικονομικές αποδόσεις του πολυκαταστήματος για το οκτάμηνο της τρέχουσας χρήσης κρίνονται εξαιρετικά ικανοποιητικές από την διοίκησή του, ενθαρρύνοντας τη διατύπωση αισιόδοξων προβλέψεων τόσο για το σύνολο του 2007, όσο όμως και για το επόμενο έτος. Οπως σημειώνει στην Ο.Κ. ο δ/νων σύμβουλος των Αττικών Πολυκαταστημάτων, κ. Κων/νος Λαμπρόπουλος, το Attica ενίσχυσε τις πωλήσεις του στο 8μηνο της χρήσης κατά 32%, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, αγγίζοντας τα 56 εκατ. ευρώ φέτος, από 42,2 εκατ. ευρώ πέρσι. «Η εξέλιξη των μεγεθών μας ικανοποιεί απόλυτα και πλέον μπορούμε να αναμένουμε συνολικές πωλήσεις για το 2007 ύψους άνω των 90 εκατ. ευρώ και καθαρή κερδοφορία της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Περαιτέρω, για το 2008 κρίνεται εφικτή η πραγματοποίηση καθαρών πωλήσεων ύψους 110 εκατ. ευρώ, ενώ το 2009, ο κ. Λαμπρόπουλος κάνει λόγο για κύκλο εργασιών στα επίπεδα των 130 εκατ. ευρώ, και κερδοφορία ύψους 10 εκατ. ευρώ. «Αρχική πρόθεση των μετόχων του Attica αποτέλεσε η εξέταση της προοπτικής εισαγωγής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εφόσον πληρούνται οι αναγκαίες προϋποθέσεις. Το πολυκατάστημα βεβαίως είναι ήδη κερδοφόρο. Πλέον, στην παρούσα φάση, εξετάζουμε το διαδικαστικό κομμάτι της υπόθεσης, αλλά δεσμευόμαστε να αποφασίσουμε μέσα στο επόμενο τρίμηνο», επισημαίνει ο κ. Λαμπρόπουλος, αποσαφηνίζοντας ότι η υπόθεση «Χρηματιστήριο» είναι ελκυστική στους μετόχους των Αττικών Πολυκαταστημάτων, αρκεί να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή. Η στιγμή αυτή σχετίζεται σε ένα βαθμό και με τη λειτουργία του νέου πολυκαταστήματος που οι μέτοχοι των Αττικών Πολυκαταστημάτων προωθούν, στους χώρους του εμπορικού κέντρου Golden Hall, με ημερομηνία έναρξης λειτουργίας τον Σεπτέμβριο του 2008. Καθώς προσδοκάται ότι στη διετή λειτουργία του, το νέο πολυκατάστημα δύναται να πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 50-70 εκατ. ευρώ, κι άρα σε συνδυασμό με το Attica να φθάσουν τα 200 εκατ. ευρώ, στο σκεπτικό των μετόχων τους, δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο κοινής πορείας των δύο πολυκαταστημάτων στα πλαίσια της ελληνικής χρηματαγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι για το δεύτερο αυτό πολυκατάστημα, έχει ήδη υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με την αμερικανική αλυσίδα πολυκαταστημάτων Saks 5th Avenue και μένει να αποσαφηνιστούν θέματα που άπτονται του εμπορικού μείγματος του πολυκαταστήματος. Εξάλλου, για το ζήτημα αυτό έρχεται την επόμενη εβδομάδα στη χώρα μας ο δ/νων σύμβουλος της ιστορικής αμερικανικής αλυσίδας πολυκαταστημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή