EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 91,03% το ποσοστό της ΑΕΓΕΚ στην Εδαφοστατική

Ενίσχυσε το ποσοστό της στη θυγατρική εταιρεία Εδαφοστατική, η ΑΕΓΕΚ, καθώς από 43% διαθέτει πλέον το 91,03%. Η ενίσχυση αυτή οφείλεται στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής με μερική κεφαλαιοποίηση απαίτησης της μετόχου ΑΕΓΕΚ, όπως αυτή αποφασίστηκε από σχετική γενική συνέλευση. Η Εδαφοστατική εντάσσεται στον όμιλο της ΑΕΓΕΚ, ήδη από τη διαδικασία της επανάκρισης των πτυχίων των εργοληπτικών εταιρειών πριν από λίγα χρόνια. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην κατασκευή γεωτεχνικών και έργων θεμελιώσεων και γενικότερα στην εκτέλεση εργασιών που σχετίζονται με την υποδομή πάσης φύσεως τεχνικών έργων.

Συνεργασία στο Μαυροβούνιο

Συμφωνία με τοπικό συνεργάτη της στο Μαυροβούνιο για την προμήθεια εξοπλισμού WiMAX της Redline Communications στις Αστυνομικές υπηρεσίες του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε η Marak Ηλεκτρονική. Η συμφωνία ανέρχεται σε περίπου 70.000 ευρώ και το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Πρόκειται για επέκταση του υπάρχοντος δικτύου WiMAX το οποίο ήδη βρίσκεται σε λειτουργία και είχε προμηθεύσει η Marak από το 2006, κόστους περίπου 250.000 ευρώ.

Επέκταση στην ελληνική αγορά

Την περαιτέρω επέκτασή του στην ελληνική αγορά σχεδιάζει ο διεθνής όμιλος LeasePlan, η στρατηγική του οποίου επιτάσσει τη δυναμική του διείσδυση σε ξένες αγορές. H LeasePlan που ιδρύθηκε το 1963 στην Ολλανδία, δραστηριοποιείται στον τομέα της διαχείρισης εταιρικών αυτοκινήτων και στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2003 η κατά 100% θυγατρική της LeasePlan Hellas. Εχει παρουσία σε 29 χώρες με 75.000 πελάτες, 6.000 εργαζομένους και διαχειρίζεται στόλο 1,25 εκατ. οχημάτων. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις που διαθέτουν ή θέλουν να δημιουργήσουν εταιρικό στόλο. Σήμερα στην εγχώρια αγορά, η μεγαλύτερη ζήτηση προέρχεται από ελληνικές η πολευθνικές εταιρείες που μισθώνουν στόλους από 1 έως 500 οχήματα.

Πακέτο της GENIKI για φοιτητές

Ενα νέο προϊόν που απευθύνεται σε φοιτητές σχεδίασε και προσφέρει η GENIKI Bank. Πρόκειται για το G-Club Νέων, που αποτελεί πακέτο προνομίων με ανανεωμένα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως φοιτητικό λογαριασμό GENIKI Νέων με υψηλό επιτόκιο για ποσά έως 3.000 ευρώ και δυνατότητα υπερανάληψης, φοιτητική πιστωτική κάρτα VISA Electron GENIKI Νέων χωρίς ετήσια συνδρομή, η οποία χρησιμοποιείται και σαν κάρτα μέλους για τα προνόμια του Club, δωρεάν GENIKI e-banking και ειδικές προσφορές από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις αλυσίδες, όπως WIND, FNAC, NOTOS GALLERIES, E-SHOP, ΙΑΝΟΣ, JOE WEIDER. Επιπλέον οι κάτοχοι του πακέτου G-Club Νέων απολαμβάνουν προνομιακή τιμολόγηση σε προαιρετικά προϊόντα, όπως το πρόγραμμα χρηματοδότησης «GENIKI Νέων», με περίοδο χάριτος για τη διάρκεια των σπουδών και ιδιαίτερα χαμηλό σταθερό επιτόκιο και το πρόγραμμα ασφάλισης «GENIKI Ανετα» με πολύ χαμηλό ασφάλιστρο για κλοπή καρτών, μετρητών, κινητού τηλεφώνου και προσωπικών εγγράφων.

Οι εταιρείες διαγωνίζονται

Για έκτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται ο διαγωνισμός BEST WORKPLACES 2008 ταυτόχρονα σε 15 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Εταιρείες από όλους τους κλάδους, θα συναγωνισθούν τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, αναδεικνύοντας τις 20 καλύτερες. Η τελική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής είναι η Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Great Place to Work? Institute Hellas και η αξιολόγηση γίνεται σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School. Μπορούν να λάβουν μέρος όλες οι εταιρείες, οποιουδήποτε νομικού καθεστώτος -ιδιωτικές και δημόσιες- που απασχολούν τουλάχιστον 50 υπαλλήλους και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για περισσότερα από τρία χρόνια. Το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον προσδιορίζεται κατά ένα μέρος από τις πρακτικές και τις πολιτικές αναφορικά με το ανθρώπινο δυναμικό που οι εταιρείες εφαρμόζουν, αλλά κυρίως από το πώς αποτιμούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το εργασιακό τους κλίμα και τις σχέσεις τους με την εταιρεία. Ολες οι εταιρείες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, ανεξάρτητα από το εάν θα διακριθούν ή όχι, έχουν την ευκαιρία να αποτιμήσουν το εργασιακό τους περιβάλλον. Εξάλλου, στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2007 διοργανώνονται δύο δίωρες ενημερωτικές συναντήσεις για την καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 6971098, στο Great Place to Work Institute Hellas? και το 210 8964531-8, στο ALBA Graduate Business School.

Πιστοποίηση για Altec

H Altec ανακοίνωσε ότι πιστοποιήθηκε ως Cisco Systems Silver Certified Partner στον τομέα της Τεχνολογίας και της διάθεσης των προϊόντων της Cisco. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Altec, η εταιρεία διαθέτει πλέον εξειδίκευση της Cisco Systems σε τρεις τομείς οι οποίοι είναι, Advanced security, Express Unified Communications, Express Foundation.

Εναρξη σεμιναρίων

Νέα σειρά σεμιναρίων για το έτος 2007-2008 ανακοίνωσε η εταιρεία ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών Pricewaterhouse Coopers (PwC). Πρόκειται για μακροχρόνια (6-8 μηνών) και βραχυχρόνια (9-90 ημερών) σεμινάρια για τη φορολογική και λογιστική κατάρτιση, τη διαχείριση επιχειρηματικού κινδύνου (risk management) και φορολογικά θέματα της αγοράς ακινήτων. Από φέτος περιλαμβάνονται χρηματοοικονομικά και τραπεζικά θέματα, τεχνικές διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και επιχειρησιακές πρακτικές. Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν στις 15 Οκτωβρίου 2007, εκτός του σεμιναρίου για τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, η έναρξη του οποίου ορίστηκε για τις 24 Σεπτεμβρίου 2007. Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα των σεμιναρίων υπάρχουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pwc.gr/seminars.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή