Σε διένεξη και πάλι ΟΤΕ και ΕΕΤΤ με αφορμή τα νέα πακέτα του Οργανισμού

Σε διένεξη και πάλι ΟΤΕ και ΕΕΤΤ με αφορμή τα νέα πακέτα του Οργανισμού

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται το παιχνίδι της «γάτας με το ποντίκι» μεταξύ ΟΤΕ και Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Αφορμή αυτή τη φορά αποτέλεσαν τα νέα πακέτα του ΟΤΕ που ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη τύπου την περασμένη εβδομάδα και τα οποία σύμφωνα, με τις επίσημες ανακοινώσεις, θα έπρεπε να είναι διαθέσιμα από σήμερα Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007.

Η ΕΕΤΤ ωστόσο κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της ολομέλειας δεν ενέκρινε τα νέα πακέτα, καθώς, όπως ανέφεραν στελέχη της, δεν είχε ολοκληρωθεί η σχετική εισήγηση από τις υπηρεσίες. Μάλιστα υπογράμμιζαν ως πάγια τακτική του ΟΤΕ να παρουσιάζει τα στοιχεία ελέγχου της κοστοστρέφειας των πακέτων του, λίγες ημέρες πριν την διάθεσή τους στο κοινό, φέροντας προ τετελεσμένου τις υπηρεσίες της επιτροπής. Σημείωναν τέλος ότι, βάση νόμου, πριν γίνει οποιαδήποτε ανακοίνωση νέων χρεώσεων λιανικής από κυρίαρχο πάροχο, προηγείται η έγκριση της ρυθμιστικής αρχής.

Μετά την εξέλιξη αυτή, προκλήθηκε αναστάτωση στον ΟΤΕ, καθώς τόσο διαφημιστικά προγράμματα και προωθητικές ενέργειες καθυστερούν τουλάχιστον μία εβδομάδα. Σημειώνεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της ολομέλειας της ΕΕΤΤ έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη 18/9/2007.

Μάλιστα ο ΟΤΕ σε χθεσινή του ανακοίνωσή του ανέφερε ότι κοινοποίησε έγκαιρα την τιμολογιακή του πολιτική στην ΕΕΤΤ από τις 05.09.2007, πριν τη συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοινώθηκαν. Προσθέτει ακόμη ότι η ΕΕΤΤ στις 06.09.2007 ζήτησε διευκρινίσεις επί των στοιχείων που υπέβαλε ο ΟΤΕ και ότι επιπλέον πραγματοποιήθηκαν άμεσα, την ίδια μέρα και την επόμενη, επαφές μεταξύ στελεχών του ΟΤΕ και της ΕΕΤΤ, όπου δόθηκαν εξηγήσεις στα ήδη υπάρχοντα δεδομένα.

Τέλος ο ΟΤΕ σημειώνει ότι η καθυστέρηση, την οποία επιχειρεί να προκαλέσει η ΕΕΤΤ στη διάθεση των νέων προτάσεών του, «γίνεται σε μια περίοδο έντονου ανταγωνισμού από εταιρείες με σημαντική ισχύ. Οι εταιρείες αυτές δεν υπόκεινται σε ρυθμιστικό έλεγχο τη στιγμή που ο ΟΤΕ ρυθμίζεται υπερβολικά», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Κατά συνέπεια, καταλήγει ο ΟΤΕ, η όποια καθυστέρηση, στερεί από τον καταναλωτή τη δυνατότητα να επωφεληθεί από τις νέες προτάσεις και τις χαμηλότερες τιμές που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ και ότι προκαλεί ζημία στον ΟΤΕ. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ παρουσίασε την περασμένη Τετάρτη τα πακέτα ΟΤΕ Talk (προσφέρει απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις εντός δικτύου ΟΤΕ), ΟΤΕ 120 και 240 (τα οποία μειώνουν το κόστος των αστικών και υπεραστικών κλήσεων εντός δικτύου ΟΤΕ έως και 10,8%), ΟΤΕ Mobile (τέσσερα νέα πακέτα χρόνου ομιλίας για κλήσεις από σταθερό προς κινητό) και ΟΤΕΠΙΛΟΓΕΣ-Διεθνείς Κλήσεις. Τα νέα προγράμματα του ΟΤΕ, τα οποία περιλαμβάνουν πάγιες χρεώσεις, ουσιαστικά παρέχουν δωρεάν συγκεκριμένο ή απεριόριστο χρόνο ομιλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή